Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Laptop használati tanácsok,...

Laptop használati tanácsok, szokások?

Figyelt kérdés

Tudom, kicsit őskövületnek hangzik, de még csak most kezdek laptopot használni. Idáig ragaszkodtam az asztali géphez, meg nem volt rá szükségem.

Írnátok használati tanácsokat, szokásokat?

Töltőről szoktátok, érdemes, vagy csak addig legyen töltőn amíg fel nem tölt aztán aksiról?

Ha naponta többször leülök hozzá, altassam az üres időkben vagy kikapcsoljam?

Mennyire merül alvó állapotban?

Ilyenekre gondolok.

Köszönöm.

2022. szept. 8. 13:23
 1/8 anonim válasza:
14%
Használhatod úgy, hogy a töltőn van, de ha már 100%-on van az aksi, és már nem használod a laptopot(kikapcsolod), akkor húzd le a töltőről. Ha 0-24 töltőn van az károsíthatja az aksit, hamarabb el fog romlani. Persze aksit lehet cserélni, lehet venni újjat, de inkább vigyázz rá.
2022. szept. 8. 13:54
 2/8 anonim ***** válasza:
28%

Aksit érdemes 80-30%-os tartományban mozgatni, de ugyanúgy "elfárad" minden aksi, szóval akkor érdemes cserélni.

Ha laptophoz van olyan driver, ami képes menedzselni az aksit, akkor ezzel nem kell foglalkoznod. Nekem pl. állandóan 60% környékén tartja az aksit, amikor be van dugva.

Ha kitudod pattintani az aksit és úgy megy tápról az jó cucc, de jellemzően bele van építve a házba, akkor cserekor érdemes szétszedni a házat.

Az, hogy estére kikapcsolod az saját döntés. Van néha, hogy bekapcsolva hagyom, ha olyan helyen vagyok ahol csak UTP van és kellene WIFI akkor a Windows-al csinálok egy AP-t és van "wifi"-m. :)

2022. szept. 8. 13:58
 3/8 anonim ***** válasza:
85%
Első kettő válaszoló ökörségeket írt
2022. szept. 8. 14:22
 4/8 anonim ***** válasza:
84%

#1 #2 válaszaiból kiindulva jobban jársz ha elolvasod a gyártó javaslatát a használatról.

Erre az akku kezelési baromságra, amit a két válaszoló írt, csak annyit mondanék hogy 2022-ben a Li-ion akkuk korában teljesen mindegy, hogy hogyan használod. Azért van a töltésvezérlés, hogy menedzselje az energiaellátást, és a megfelelő tápellátásból vegye ki a működéshez szükséges áramot.

2022. szept. 8. 14:34
 5/8 anonim válasza:
24%
1-es válaszoló vagyok, a 3-4 válaszolónak üzennék, hogy valóban van töltésvezérlés és fölösleges levenni, idézem "2022-ben Li-ion akkuk" esetén. A kérdező nem részletezte mikori a laptop. Mi van ha használtan vette régebről? Nem feltétlen van benne töltésvezérlés ha régebbi a laptop.
2022. szept. 8. 17:46
 6/8 anonim ***** válasza:
41%
Tipikus gyakorikérdések pontozás. Minél közelebb van a 0%-hoz, annál revelánsabb a válasz. :) A "szakértők" a másik "szakértőt" pontozza fel, és minden más értelmes választ meg le. :D
2022. szept. 8. 19:44
 7/8 A kérdező kommentje:

Már rég megvan, úgy 4-5 éve, csak nem használtam csak igen ritkán.

Mennyire merül ha csak alvó módba rakom nappal?

2022. szept. 8. 20:59
 8/8 anonim ***** válasza:

"Mennyire merül ha csak alvó módba rakom nappal?"

Próbáld ki, máshogy nem lehet megtudni.

2022. szept. 9. 06:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!