Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan tudok hozzászokni a...

Hogyan tudok hozzászokni a windows kezelőfelületéhez?

Figyelt kérdés

Az új munkahelyemen windowsos gépet kapok és 10 év mac használat után kijelenthetem, hogy nagyon eltér a két rendszer. Bár alapvetően csak outlook és excel kell a munkámhoz, saját eszközökön nem szabad dolgozni, így mindenképp a céges gép használatára kényszerülök.

Hogy lehet egyszerre két teljesen eltérő felhasználói felülettel rendelkező eszközt használni? Az egész logika más, a billentyűkombinációktól kezdve, a touchpad gesztusain keresztül addig, hogy hogyan keresek rá egy fájlra vagy programra.

Tud valaki tanácsot adni, esetleg van valaki, aki szintén párhuzamosan használja a két rendszert?

2022. szept. 8. 08:28
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

Egy hét után elmondhatom, hogy valóban hamar hozzászoktam és nem voltak különösebb bakijaim.

A mac-es spotlight igazából állandóan megvan a tálcán kereső formájában, az office programok UI-e majdnem ugyanolyanok, mind macen. Egyedüli MACera (haha) a billentyűzet, más a billentyűk "lenyomásérzése", sokkal puhábbak a billentyűk, és mivel vakon gépelek, ezért néha félreütök, de ez maximum 10%-kal teszi lassabbá a gépelési sessionöket.

Lenovo L14-es gépet kaptam, sebességre ugyanolyan gyors, mint a macem, úgy tűnik elmúltak a windows 7-es idők, se lefagyás, se laggolás nincs. Ami még zavar, hogy matt a képernyő, de ez sem akkora probléma, hogy ezen fennakadjak.

Köszi mindenkinek a válaszokat!

2022. szept. 20. 06:53
 22/26 anonim ***** válasza:

Kérdező! Ezt kaptad, ugye?

[link]

2022. szept. 20. 09:07
 23/26 anonim ***** válasza:
Én egy ilyen gépnél képtelen lennék hozzászokni, hogy nincs numerikus billentyűzete...
2022. szept. 20. 09:24
 24/26 anonim ***** válasza:

Amúgy hogy kaptál ilyet, ha már nem lehet gyártótól venni, mert kifutó(kifutott) termék? Használtan?

[link]

Mindenesetre sok örömet hozzá!

2022. szept. 20. 09:28
 25/26 A kérdező kommentje:
23 Irodában van hozzá bt billentyűzet numerikus billentyűkkel 👍🏽
2022. szept. 20. 19:27
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
Oké, úgy más. Én mondjuk dokkolót használok, mert nekem a két monitor alap. A dokkolón meg már elfér a normális vezetékes billentyűzet.
2022. szept. 20. 20:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!