Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan tudok hozzászokni a...

Hogyan tudok hozzászokni a windows kezelőfelületéhez?

Figyelt kérdés

Az új munkahelyemen windowsos gépet kapok és 10 év mac használat után kijelenthetem, hogy nagyon eltér a két rendszer. Bár alapvetően csak outlook és excel kell a munkámhoz, saját eszközökön nem szabad dolgozni, így mindenképp a céges gép használatára kényszerülök.

Hogy lehet egyszerre két teljesen eltérő felhasználói felülettel rendelkező eszközt használni? Az egész logika más, a billentyűkombinációktól kezdve, a touchpad gesztusain keresztül addig, hogy hogyan keresek rá egy fájlra vagy programra.

Tud valaki tanácsot adni, esetleg van valaki, aki szintén párhuzamosan használja a két rendszert?

2022. szept. 8. 08:28
1 2 3
 11/26 NTBS ***** válasza:
62%
Megszokod.
2022. szept. 8. 14:55
 12/26 A kérdező kommentje:

10-es köszi, én le voltam ragadva a windows 7-nél, lehet akkor a 11-el könnyebb dolgom lesz.

üdv

2022. szept. 8. 15:35
 13/26 anonim ***** válasza:
66%
#12 10 kb ugyanolyan fájlkezelőt és vezérlőpultot kapott mint a 7. 11 meg egy átdizájnolt 10.
2022. szept. 8. 15:39
 14/26 anonim ***** válasza:
50%
#13 A Vezérlőpult funkcióinak nagy része most a Gépházban van...
2022. szept. 8. 16:20
 15/26 anonim ***** válasza:
62%
#14 Igen de a vezérlőpultot magát nem törölték ugyanúgy elérhető 11 alatt is.
2022. szept. 8. 17:24
 16/26 anonim ***** válasza:
50%
#15 Ilyet nem is írtam.
2022. szept. 8. 17:39
 17/26 anonim ***** válasza:
10: A beállításokban simán balra, de akár jobbra is lehet igazítani.
2022. szept. 8. 21:20
 18/26 anonim ***** válasza:

Használd azt.

Én sose tanultam az op. rendszerekről semmit se, de már 10 évesen vágtam a windows xp-t kulcsa az, hogy sokat használtam (játszottam).

Írd le azokat a billentyűparancsokat, amelyikeket szükségesnek találod, tedd ki az excel-t és az outlook-ot a tálcára, meg mondjuk egy böngészőt, töröld az ms storet és egyéb hasonlót onnan, sokkal tisztább lesz a tálca.

2022. szept. 18. 17:23
 19/26 anonim ***** válasza:
#17: Oké, hogy át lehet állítani, de alapból középen van és az emberek 90%-a nem állítja át. Mint ahogy eddig is be lehetett tenni a tálcát job vagy baloldalra, de szinte senki nem tette.
2022. szept. 18. 18:11
 20/26 anonim ***** válasza:

Ez szokás dolga. Én mondjuk nyitott vagyok nagyon az újra, ahogy kijött a nyilvános windows 10 (az első NORMÁLIS oprendszer a Windows 7 után - oké, hogy volt Windows8 is, de arról sok jót nem hallottam, így nem is próbáltamm így arról nem is tudok nyilatkozni) , használtam azt a Win7 után, most pedig, hogy kijött a Windows 11 stabil változata, azt használom (megtettem a minimálisan szükséges hardverfejlesztést a gépemen), ha kijön a stabil 12, azt is használni fogom.

De NEM KÖTELEZŐ. Nem kötelező, és ez a lényeg. Mondjuk szerintem nagyon régi oprendszert új(abb) hardverű gépen nem célszerű használni, ahogy az se szerencsés, ha valaki egy ezeréves gépen használ ezeréves szoftvert (nyilván az 1000 évet nem szószerint kell érteni). Valamelyest érdemes lépést tartani a korral, máskülönben előbb-utóbb, de inkább előbb, mint utóbb nagyon megérzi az ember a gép teljesítményét, mert a mai webet, weboldalakat és általában az online világot nem a 10-20 éves gépekre tervezték.

2022. szept. 18. 21:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!