Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan tudok hozzászokni a...

Hogyan tudok hozzászokni a windows kezelőfelületéhez?

Figyelt kérdés

Az új munkahelyemen windowsos gépet kapok és 10 év mac használat után kijelenthetem, hogy nagyon eltér a két rendszer. Bár alapvetően csak outlook és excel kell a munkámhoz, saját eszközökön nem szabad dolgozni, így mindenképp a céges gép használatára kényszerülök.

Hogy lehet egyszerre két teljesen eltérő felhasználói felülettel rendelkező eszközt használni? Az egész logika más, a billentyűkombinációktól kezdve, a touchpad gesztusain keresztül addig, hogy hogyan keresek rá egy fájlra vagy programra.

Tud valaki tanácsot adni, esetleg van valaki, aki szintén párhuzamosan használja a két rendszert?

2022. szept. 8. 08:28
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
44%
Könnyen.. windows nem nehéz a linux viszont már nehezebb
2022. szept. 8. 08:54
 2/26 anonim ***** válasza:
36%
#1: Te is csak 20 éves képeslapon láttál Linuxot, igaz?
2022. szept. 8. 09:08
 3/26 anonim ***** válasza:
44%
#2 Nem, próbáltam többször is. Több disztrót is
2022. szept. 8. 09:12
 4/26 anonim ***** válasza:
75%

Ahhoz, hogy valamit használj, nem kell minden apró-cseprő dolgot ismerned.

Azért annyira nem más ezeknek a logikája. Sőt, szinte az összes mai népszerűbb grafikus felület ugyanarra a sémára épül. Sőt, van, hogy ugyanazom oprendszer különböző verziói között nagyobb volt a különbség, mint két különböző oprendszer felülete között.

Alapszinten pedig ahhoz, hogy valamit kezelj, tényleg nem kell profi billentyűhuszárnak lenned.

2022. szept. 8. 09:13
 5/26 anonim ***** válasza:
79%
Ha értesz ahhoz amit csinálsz nem szabad, hogy gondot okozzon. Én azt csináltam ilyenkor, hogy egy kis papírra kiírtam a legfontosabb hot-keyeket (gyors billentyűk) és oda tettem egy post ittel a monitorra. És akkor látom, hogy mit, hogyan érek el. A többi szempontjából főleg ha csak excel és outlook édesmindegynek kell lennie. Feltehetően hiszti faktor nagyobb, mint a tényleges probléma.
2022. szept. 8. 09:21
 6/26 anonim ***** válasza:
66%
Pár nap aztán belerázódsz, ez így megy, de minden más helyzetben is, csak egy kis idő kell és emgszokod.
2022. szept. 8. 09:24
 7/26 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem nem ritka, hogy valaki párhuzamosan többféle rendszert is használ, ha nem is pont Mac a másik. Mondjuk számíthattál arra, hogy majd Windows is lesz, ki is próbálhattad volna, ha máshogy nem, virtuális gépen. Mindenesetre azt javaslom, hogy a szokásokkal ellentétben ne próbálj mindenre magadtól rájönni, hanem olvasd el a leírásokat. Talán még meg is barátkozol vele.
2022. szept. 8. 09:30
 8/26 anonim ***** válasza:
79%

Kénytelen vagy hozzászokni? Nincs más választásod?

Ha igen, akkor úgyis pár hét, és bele fogsz rázódni. (mint mindenbe, amibe az ember - akár külső, akár belső késztetés által - de kénytelen.)

Ha nem, és nem megy, akkor meg - szerintem - ne erőltesd.

2022. szept. 8. 09:40
 9/26 anonim ***** válasza:
79%
Megszokod majd idővel. Én párhuzamosan használok Windows 10-et, Windows 2012 servert amin felület szempontjából olyan mint a Windows 8 és Gnome-os Linuxot. Egyszer megszokja az ember, utána már nem okoz problémát.
2022. szept. 8. 10:36
 10/26 anonim ***** válasza:
82%
Hát bocs, de a Windos is kezdi egyre jobban majmolni a Mac felületét. Gondoljunk csak arra, hogy Win11-nél berakták a tálca ikonokat középre, mint ahogy a MacOS alatt vannak. A következő az lesz, hogy jobb oldalról balra fogják áttenni az ablak vezérlő ikonokat?
2022. szept. 8. 11:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!