Melyik laptopot vennétek a kettő közül?
Az egyik amit kinéztem az egy 14 inch-es vivobook, 4 magos i3-al és fél terra ssd-vel, 140 ezerért:
A másik pedig egy klasszikusabban kinéző, de erősebb lenovo, fele akkora ssd-vel, de 155 ezerért, ryzen 5-5500u-val:
Persze, nyilván az utóbbi sokkal erősebb, viszont ha úgy nézzük csak a processzorban jobb. Minden másban, kijelző, utazás, anyaghasználat, minőség, tárhelyben, üzemidőben, árban jobb az Asus.
Viszont ahogy néztem ezek az i3-1125g4-ek sem rosszak, elég jó kis 4 mag 8 szálas processzornak tűnik.
Egyedül csak attól tartok, hogy nagyon gyenge az igp, valamint egy karnyújtásra van a sokkal nagyobb teljesítmény (amit lehet ki sem használnék) egy nem sokkal magasabb árért..
De nyilván ha a lenovo-t választanám, nem lenne egy utazós laptop, inkább csak otthon "lerakós" az anyaghasználat és a méret miatt.
Mindkettőnek megvannak a pro kontra érvei, ti melyiket választanátok magatoknak?
Ha egyiket sem választanátok ebben az árban, akkor nevezhettek nyugodtan mondjuk egy harmadik laptoppal is, ami akár pont arany-közép?
"és gyengébb az igp is."
Az IGP nem a gyártótól függ, hanem a processzorgyártótól.
#13 Ilyen árakban inkább csak 3. generációs ryzen 3-as vivobook-okat láttam :/
Az i3-1125g4 lett volna kereten belül, ami még nem lett volna rossz, de szerintem jobban jártam így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!