Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik laptopot vennétek a...

Melyik laptopot vennétek a kettő közül?

Figyelt kérdés

Az egyik amit kinéztem az egy 14 inch-es vivobook, 4 magos i3-al és fél terra ssd-vel, 140 ezerért:

[link]

A másik pedig egy klasszikusabban kinéző, de erősebb lenovo, fele akkora ssd-vel, de 155 ezerért, ryzen 5-5500u-val:

[link]

Persze, nyilván az utóbbi sokkal erősebb, viszont ha úgy nézzük csak a processzorban jobb. Minden másban, kijelző, utazás, anyaghasználat, minőség, tárhelyben, üzemidőben, árban jobb az Asus.

Viszont ahogy néztem ezek az i3-1125g4-ek sem rosszak, elég jó kis 4 mag 8 szálas processzornak tűnik.

Egyedül csak attól tartok, hogy nagyon gyenge az igp, valamint egy karnyújtásra van a sokkal nagyobb teljesítmény (amit lehet ki sem használnék) egy nem sokkal magasabb árért..

De nyilván ha a lenovo-t választanám, nem lenne egy utazós laptop, inkább csak otthon "lerakós" az anyaghasználat és a méret miatt.

Mindkettőnek megvannak a pro kontra érvei, ti melyiket választanátok magatoknak?

Ha egyiket sem választanátok ebben az árban, akkor nevezhettek nyugodtan mondjuk egy harmadik laptoppal is, ami akár pont arany-közép?

2022. aug. 29. 19:24
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"és gyengébb az igp is."

Az IGP nem a gyártótól függ, hanem a processzorgyártótól.

2022. szept. 11. 19:47
 12/14 A kérdező kommentje:
#11 Ezzel nem teljesen értem mit akarsz mondani. Nyilván azért írtam, mert az asus amit odafent linkeltem, olyan felszereltségű lett volna, és ahhoz hasonlítottam azt, amit végül vettem.
2022. szept. 11. 20:02
 13/14 anonim ***** válasza:
Csak arra utaltam, hogy Vivobookból is kapsz Ryzennel szereltet :)
2022. szept. 11. 20:23
 14/14 A kérdező kommentje:

#13 Ilyen árakban inkább csak 3. generációs ryzen 3-as vivobook-okat láttam :/

Az i3-1125g4 lett volna kereten belül, ami még nem lett volna rossz, de szerintem jobban jártam így.

2022. szept. 11. 20:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!