Melyik laptopot vennétek a kettő közül?
Az egyik amit kinéztem az egy 14 inch-es vivobook, 4 magos i3-al és fél terra ssd-vel, 140 ezerért:
A másik pedig egy klasszikusabban kinéző, de erősebb lenovo, fele akkora ssd-vel, de 155 ezerért, ryzen 5-5500u-val:
Persze, nyilván az utóbbi sokkal erősebb, viszont ha úgy nézzük csak a processzorban jobb. Minden másban, kijelző, utazás, anyaghasználat, minőség, tárhelyben, üzemidőben, árban jobb az Asus.
Viszont ahogy néztem ezek az i3-1125g4-ek sem rosszak, elég jó kis 4 mag 8 szálas processzornak tűnik.
Egyedül csak attól tartok, hogy nagyon gyenge az igp, valamint egy karnyújtásra van a sokkal nagyobb teljesítmény (amit lehet ki sem használnék) egy nem sokkal magasabb árért..
De nyilván ha a lenovo-t választanám, nem lenne egy utazós laptop, inkább csak otthon "lerakós" az anyaghasználat és a méret miatt.
Mindkettőnek megvannak a pro kontra érvei, ti melyiket választanátok magatoknak?
Ha egyiket sem választanátok ebben az árban, akkor nevezhettek nyugodtan mondjuk egy harmadik laptoppal is, ami akár pont arany-közép?
Én a nagyobbat, nálam a teljesítmény/fopgyasztás lényegesebb.
A másik kérdésnél az kimaradt: ezzel az intellel egy kategória az a Ryzen 3 5300U, abból már akad 14"-os noti fém boritással ennyiért:
Az oldalak 99%-a alumíniumot ír anyagnak a vivobook-ra, de néhol meg azt írják a S413 az műanyag, csak a kijelző fedlap alu..
Hát ha ez is műanyag akkor már tényleg mindegy a lenovo is 😕
Köszi mindenkinek!
Végül egy Acer Swift 3-at vettem, 5300U procival. (Eddig swift 1-em volt)
Full fémházas, kényelmes gombok, hosszú üzemidő, wifi 6, type c tölthetőség, másfél centi vastag az egész. Ezt mind "csak" 150 ezerért 3 év garival.
Nagyon kis pattogós gép, és még light gaming-re is okés.
720p-ben például kipróbáltam a gta5-öt normál beállításokkal, olyan 75-80fps-em van és a proci sem megy nagyon 50 fok fölé :D
Úgy voltam vele, hogy ezzel a procival olyan 125-135 ezer között vannak a laptopok, de ezért a 10-20 ezer extráért egy csomó minden mást kaptam ami az igényeimet kielégíti.
Oké, elég jónak tűnik az a lenovo 155 ezerért 5500U-val, de nekem más dolgok is fontosak voltak.
Azon van működő Caps Lock pl. :)
Amúgy meg teljesen jól választott, nincs vele semmi gond.
#8 Mi a gond az acer-el? 😲
Ezelőtt Acer Swift 1-em volt, 5 éve vettem. A mai napig tök használható, csak annyi hogy az aksi csak 1 órát bír, de minden tök fasza rajta azóta is, se egy karc, semmi hiba ezen kívül. Ezért is mertem megvenni a swift 3-at, mert strapa.
Most vehettem volna az asus-t is, de műanyag az egész, és gyengébb az igp is.
#9 A caps at műkődik, csak éppen az fn+f kombináció nem amit reklámoznak is, amivel elvileg a teljesítményt lehet könnyen változtatni 😅 (lehet azért mert OS nélkül vettem és nincs semmi ilyesmi előre telepítve hozzá)
De amúgy eddig nagyon bejön a kis masina.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!