Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik laptopot vennétek a...

Melyik laptopot vennétek a kettő közül?

Figyelt kérdés

Az egyik amit kinéztem az egy 14 inch-es vivobook, 4 magos i3-al és fél terra ssd-vel, 140 ezerért:

[link]

A másik pedig egy klasszikusabban kinéző, de erősebb lenovo, fele akkora ssd-vel, de 155 ezerért, ryzen 5-5500u-val:

[link]

Persze, nyilván az utóbbi sokkal erősebb, viszont ha úgy nézzük csak a processzorban jobb. Minden másban, kijelző, utazás, anyaghasználat, minőség, tárhelyben, üzemidőben, árban jobb az Asus.

Viszont ahogy néztem ezek az i3-1125g4-ek sem rosszak, elég jó kis 4 mag 8 szálas processzornak tűnik.

Egyedül csak attól tartok, hogy nagyon gyenge az igp, valamint egy karnyújtásra van a sokkal nagyobb teljesítmény (amit lehet ki sem használnék) egy nem sokkal magasabb árért..

De nyilván ha a lenovo-t választanám, nem lenne egy utazós laptop, inkább csak otthon "lerakós" az anyaghasználat és a méret miatt.

Mindkettőnek megvannak a pro kontra érvei, ti melyiket választanátok magatoknak?

Ha egyiket sem választanátok ebben az árban, akkor nevezhettek nyugodtan mondjuk egy harmadik laptoppal is, ami akár pont arany-közép?

2022. aug. 29. 19:24
A kérdező szavazást indított:
Asus Vivobook 14" - i3-1125g4
Lenovo v15 g2 15" - Ryzen 5 5500U
7 szavazat
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
43%

Én a nagyobbat, nálam a teljesítmény/fopgyasztás lényegesebb.

A másik kérdésnél az kimaradt: ezzel az intellel egy kategória az a Ryzen 3 5300U, abból már akad 14"-os noti fém boritással ennyiért:

[link]

2022. aug. 29. 19:53
 2/14 anonim ***** válasza:
0%
az asus-t de tegyél rá win-t
2022. aug. 29. 21:29
 3/14 anonim ***** válasza:
Ha kettő közül választasz akkor a Lenovo-val jobban jársz alapvetően.
2022. aug. 29. 22:03
 4/14 A kérdező kommentje:

Az oldalak 99%-a alumíniumot ír anyagnak a vivobook-ra, de néhol meg azt írják a S413 az műanyag, csak a kijelző fedlap alu..

Hát ha ez is műanyag akkor már tényleg mindegy a lenovo is 😕

2022. aug. 30. 00:30
 5/14 anonim ***** válasza:
0%
asus-al jobban jársz. hidd el
2022. aug. 30. 10:21
 6/14 anonim ***** válasza:
Miért is járna vele jobban mikor a Lenovo-ban erősebb a processzor, erősebb az integrált VGA, emellett hordozni sem bonyolultabb a gyakorlatban, nagyobb kijelző miatt picit nagyobb táska kell, de még súlyban sem nagy a difi 1.4-1.7kg, és anyagminőségben is, nem hülyék a mérnökök akik megtervezik, semmi baja nem lenne a hordozástól, ami egy laptop esetén teljesen átlagos és rendeltetésszerű használatot jelent.
2022. aug. 30. 10:30
 7/14 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek!

Végül egy Acer Swift 3-at vettem, 5300U procival. (Eddig swift 1-em volt)

Full fémházas, kényelmes gombok, hosszú üzemidő, wifi 6, type c tölthetőség, másfél centi vastag az egész. Ezt mind "csak" 150 ezerért 3 év garival.

Nagyon kis pattogós gép, és még light gaming-re is okés.

720p-ben például kipróbáltam a gta5-öt normál beállításokkal, olyan 75-80fps-em van és a proci sem megy nagyon 50 fok fölé :D

Úgy voltam vele, hogy ezzel a procival olyan 125-135 ezer között vannak a laptopok, de ezért a 10-20 ezer extráért egy csomó minden mást kaptam ami az igényeimet kielégíti.

Oké, elég jónak tűnik az a lenovo 155 ezerért 5500U-val, de nekem más dolgok is fontosak voltak.

2022. szept. 11. 14:14
 8/14 anonim ***** válasza:
0%
DE MIÉRT ACER????????
2022. szept. 11. 18:28
 9/14 anonim ***** válasza:
55%

Azon van működő Caps Lock pl. :)

Amúgy meg teljesen jól választott, nincs vele semmi gond.

2022. szept. 11. 18:32
 10/14 A kérdező kommentje:

#8 Mi a gond az acer-el? 😲

Ezelőtt Acer Swift 1-em volt, 5 éve vettem. A mai napig tök használható, csak annyi hogy az aksi csak 1 órát bír, de minden tök fasza rajta azóta is, se egy karc, semmi hiba ezen kívül. Ezért is mertem megvenni a swift 3-at, mert strapa.

Most vehettem volna az asus-t is, de műanyag az egész, és gyengébb az igp is.

#9 A caps at műkődik, csak éppen az fn+f kombináció nem amit reklámoznak is, amivel elvileg a teljesítményt lehet könnyen változtatni 😅 (lehet azért mert OS nélkül vettem és nincs semmi ilyesmi előre telepítve hozzá)

De amúgy eddig nagyon bejön a kis masina.

2022. szept. 11. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!