Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Van ertelme a vizhutesnek...

Van ertelme a vizhutesnek vagy siman jo a levego?

Figyelt kérdés
Gep vasarlas elott vagyok, elegge komoly gepet szeretnek vga fix 3090ti, inteles cpu, de egyelore meg keplekeny,hogy mi lesz, egyelore a hutesen gondolkozom,hogy levegos vagy vizes legyen

2022. aug. 26. 17:22
A kérdező szavazást indított:
Víz
Levegő
3 szavazat
 1/5 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
49%

attol fugg van e arra is koltsegvetesed

ralehet a vga t is vizre nyomni

de a cpu t is magaban

gephaztol is fugghet

ha valami extrem kereszthuzatos akkor minek? viszont ha nem tul szelos akkor nagyon jol jon egy vizhutes rendszer

csak sporolni nincs ertelme ugy nem igazan van kulonbseg leghutes is van 40-50ert is csucskategoriasok

2022. aug. 26. 17:50
 2/5 A kérdező kommentje:
Koltsegvetes van ra, hisz ezert gyujtottem ra!!!
2022. aug. 26. 17:53
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

A kérdés az, hogy milyen intel processzort szeretnél és milyen vízhűtésben gondolkodsz.

Kis túlzással i7-12700K-ig bármilyen komolyabb léghűtés megteszi. Ha e fölé mennél vagy ezt szénné húznád akkor jön jól a víz, de a kiló feletti léghűtésről csak minimum 360mm-es AIO-ra tudsz váltani, de érdemi változást talán csak a 420mm-es AIO hoz majd.

Ha komoly hűtőteljesítmény kell - mert nem akarsz 100 fokos i9-et - akkor épített vízet kell bedobni a gépbe, az meg saccra 100K alatt szerintem nem áll meg ( bár ilyet még nem építettem, szóval csak tippelek ).

És itt jön az, hogy akkor most mit is szeretnél? 3090ti-vel alacsony felbontáson brutálsok FPS-sel veretni mert akkor oda kell az i9 arra meg a nagy hűtés vagy 4Kban GPU limiten játszani ahova elég az i5-12600K is.

A két processzor között is van több mint 100 000Ft meg a kettő hűtési igénye között is akad alaphangon 40 000Ft ( épített víz esetén 60-80 000+ ) eltérés.

Utóbbi esetén megér az +100-250 000-ret elverni rá, hogy megkapd azt a teljesítményt amit egy Ryzen7 5800X3D nyújt egy 15 000-Ft-os hűtővel? :D

2022. aug. 26. 19:15
 4/5 anonim ***** válasza:
Én azt mondom a léghűtés az úgy a Ryzen 5 5600x magasságáig elegendő kényelmesen, ott nálam egy BeQuiet Dark Rock Slim simán lehűti 60 fokra. Viszont ahogy a fogyasztás nő + a magok száma, úgy tapasztalatból mondom egy 12 magos procinál már elengedhetetlen egy 280 mm-es AiO, elve jobban hűt (erről vannak tesztek, persze vannak hátrányai is a vízhűtésnek) plusz a memóriádat sem kell low porfile-ra cserélned, hogy a böhöm nagy Dark Rock 4 Pro elférjen rajta. Persze olyan házat kell venni, ahova kényelmesen elhelyezhetsz akár egy 360 mm-es AiO-t is.
2022. aug. 26. 21:08
 5/5 anonim ***** válasza:

Nekem egy ugyanilyen Ryzen 5 5600X van, amit említettél és egy Alpenföhn Brocken 3 Black Edition hűti egy (!) darab ventivel. Tegnap cseréltem a pasztát Thermal Grizzly Kryonautra. CPU-Z stressz teszttel csak 5 percig mertem kínozni, de a legmelegebb pont hőmérséklete nem kúszik tovább 64-65 foknál.

Szóval én azt mondanám, hogy mindenki belátása szerint döntsön, de egy szint felett már a CPU típusa is számít, mert vannak olyanok, amik brutális hőt termelnek és egyértelműen már a vízzel jobban jársz.

2022. szept. 19. 12:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!