Egy napra véletlen nyitva felejtettem a számítógépem, nagyon megnő a plusz fogyasztás forintban? Régi asztali gépem van.
#12:
A plazma mondjuk nem az alacsony fogyasztásáról volt híres, de a linkelt 425W-ot bekapcsolás után a felfűtésnél veszi fel, utána már az alatta írt 200W körül fogyaszt, - sőt az alábbi tesztben 140-190W között mérték:
Ezenkívül azt is érdemes megemlíteni, hogy az Orion 56cm képátmérőjével szemben, - a Panasonic 126cm-es képernyőméretének megközelítéséhez, - legalább 4db Orion TV-t kellene egymás mellé/fölé tenni, ami így azért már jelentős fogyasztásbeli különbség a Panasonic javára.
Nem, nem csak akkor. Akkor ha világos fehér a kép (téli olimpia, sílesiklás, mosópor reklámok, stb) akkor nyaldossa a fogyasztása a 400W-ot. TV nézéskor fogyasztásmérővel mért átlagfogyasztásom 190W (több hónap átlaga).
Ami több mint az 1980-as évek tvi. Nem a méret a lényeg. Akkoriban az volt a divat, 10éve meg ez volt, ma meg újra kezdünk visszatérni a 80 as évek energiatakarékos tvihez.. :)
#14:
Egyetlen szempont alapján sosem érdemes dolgokat összehasonlítani.
Ha "nem a méret a lényeg", akkor miért pont a fogyasztás a lényeg, - miért nem a képminőség, hangminőség, vagy a plusz funkciók (3D)?
Akinek a fogyasztás volt az "egyedüli" szempont, az már akkoriban is vehetett 30-40W-os LCD TV-ket. (pl. LE19C430)
Egyetlen szempont alapján sosem érdemes dolgokat összehasonlítani.
Erre akartalak figyemeztetni téged én is..
80-as években az volt az általános TV amit linkeltem 100W-al, akinek a fogyasztás volt az "egyedüli" szempont, az már akkoriban is vehetett kis Junoszt TV-t..
Nem hülyíteni akarlak, de nagyon is függ a fogyasztás attól, hogy pontosan mi van abban a gépben.
Ezért is kérdeztem, hogy mennyire régi.
Legelőször elsiklottam a válasz felett, miszerint kb. 10-12 éves lehet.
Nos, abból a korból is vannak zabagép videokártyák, de nagyon takarékos cuccok is. Ezért is kérdeztem rá a videokártyára, de erre nem válaszoltál.
Egy ilyen gép energiaigénye 70W-tól akár 400-500 W-is is terjedhet, de mivel nem tudom mi van benne, így nem tudom megsaccolni sem.
De számoljuk egy átlagos géppel, egy gyengébb videokártyával, 200W fogyasztással. (Monitorral legyen 250W)
Ez 4 óra alatt eszik meg 1Kwh áramot, azaz ha 12 órán át bekapcsolva maradt akkor 3Kwh áramot.
Persze ezt a fent említettek miatt nehéz így kimondani, illetve mivel üresjáratban volt a gép (nem játék közben hagytad ott gondolom, illetve nem arról van szó, hogy úgy hagytad, hogy "hadd dolgozzon, amíg csinálok mást" ) így a fogyasztása is jelentősen kevesebb.
Ha 3Kwh fogyasztással számolunk akkor kb. 100 Ft-ot "evett meg" (rezsicsökkentett, limit alatti áron számolva)
Egy gombóc fagyi?? 😃
De na, megy nekem egy szervergép, tv-t rögzít folymatosan (néha távoli eléréssel olvasok róla fájlokat, meg telóról szinkronizálok rá telefonról fotókat, ha készítek).
4. Gen i5, plusz a hdd-n megy az írás.
Fogyasztás a konnektornál mérve:
0,42-0,45 kW /nap!! Ennyit fogyaszt, és még csak nem is teljesen idle.
Kb 1-2 hét alatt jön ki egy fagyi.ára, nem 24 óra alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!