Asus RTX 3050 8GB Phoenix videokártyához elég egy FSP Hydro 500W Bronze tápegység?
Tegnap rendeltem egy webáruházból ezt a kártyát (persze azóta fel is ment egy tízessel az ára így nem lehetett sokat agyalni).
Akkor rákerestem, hogy "RTX 3050 power supply requirement" és találatként hozta, hogy 450W a min, meg 500W bőven elég lesz.
Mondom jó, akkor gyorsan rendeljem meg mielőtt megint felmegy az ára.
Aztán most látom a hivatalos oldalán, hogy 550W az ajánlott PSU. Ez valami Phoenix nevű rtx 3050 (nem tudom miben más mint a többi).
Teszteken is kb 5%-al magasabb a fogyasztás, mint az RX660-nak amihez 500W-ot ír minimumnak.
Nekem egy FSP 500W Hydro Bronze tápom van (ami talán 80%-os) és ez elvileg minőségi táp, de ha nem elég neki ez sem, akkor mondhatom is vissza a rendelést? (ha egyáltalán erre van lehetőség)
Gépem amúgy semmi extra: Ryzen 5 2400G, 2x8 GB DD4 Kingston Fury Beast 2666Mhz, 1x80mm-es és 2x120mm-es ventillátor.
És a +50W a gyakorlatban mit jelent?
Ugyanakkor a régebbi kifutó termék 12nm-es RTX 2060 SC (teljesítményben árban hasonló) 500W-ot ír ajánlottnak, ez pedig újabb (8nm) és 550W kell neki.
Én ezt egyáltalán nem értem.
Értem, akkor kérdés:
Lecseréljem-e az FSP Hydro Bronze 500W tápomat és ha igen, mire (ami lehetőség szerint 30 alatt) van és egy jövőbeli CPU csere esetén nem kell megint kidobnom a kukába? (mert nem gondoltam előre, hogy egy modernebb 8 nm-es videokártya többet fogyaszt mint egy 12-es)
Na ez talán kicsit konkrétabb:
Itt azt írja, hogy a PSU 550W ajánlás az i9-10900K processzorra értendő (aminek elvileg 50W-al magasabb a fogyasztása mint az én 2400G-mnek).
Legrosszabb esetben mi történhet ha nem elég a tápom a kártyának? Elfüstöl a konfig vagy akár tönkre is mehet az egész gép? Úgy tudom minőségi tápoknál van biztonsági megszakítás.
ha nem akarsz tartani a jövőbeli upgrade-től akkor vennék legalább egy ilyet: [link]
most alzán 30k alatt van, 650w 80+ gold, 5év jótállás, szerintem eléggé megéri
az új rtx-ek egyébként nem arról híresek, hogy milyen keveset esznek, az új amd kártyák azonos teljesítményben kevesebbet fogyasztanak
Itt egy RTX 3060 12GB+R5 5600x páros egy FSP Hydro 500W Bronze alatt ketyeg minden probléma nélkül. Szerintem a te Ryzen 5 2400G+Asus RTX 3050 8GB Phoenix párosod alatt sem lesz gond a FSP Hydro 500W tápoddal.
#6: Szerintem én többet nem fogok gépet újitani, bepótolok néhány kimaradt címet másodvirágzós gamer-koromban és utána vége, veszek majd egy konzolt maximum.
Tápot pedig ráérek majd évek múlva venni (ha esetleg mégis újítanék vmit), mert gondolom annak az ára nem fog kilőni, mint a GPU-ké.
Nekem annyi kell, hogy MOST stabilan fusson a fenti konfiguráció. Nyilván ha necces akkor tényleg kiköhögök valahogy még 30 ezret.
Rtx 3050 legolcsóbb: 140.000
Rtx 2060 legolcsóbb: 144.000
Rx 6600 legolcsóbb: 140.000
Nézd meg a videót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!