50%-os alatt melyik töltöttségi szint rongálja pont annyira az akkumulátort mint a 100%-os töltöttség?
Az akkut 50%-on kapod meg bontáskor,
A gyártó azt állítja hogy 50% az a öltöttségi szint a legoptimálisabb az okos telefon akkumulátor élettartalmának megőrzése érdekében.
0% az rosszabb, viszont 100% az egyel jobb, de nem olyan jó mint az 50%.
Tehát 50% (ami jobb mint 100%) és 0% (ami rosszabb mint 100%) között van egy olyan töltöttségi érték ami pont annyira rongálja az akkumulátort mint a 100%-os töltöttségi szint.
Erre a töltöttségi értékre vagyok kíváncsi.
laptopoknál tök mindegy mert ott ha játszani akarsz mindenképp töltőre kell dugni.
mobiloknál olyan 80%ig érdemes tölteni és nem szabad hagyni hogy 20%alá merüljön ennyit tudok és be is szoktam tartani.
De ha valaki tud többet erről ne kíméljen vele minket.
"mobiloknál olyan 80%ig érdemes tölteni és nem szabad hagyni hogy 20%alá merüljön ennyit tudok és be is szoktam tartani."
GOTO @1.
15 éve használok okostelefonokat, össze vissza szoktam tölteni, semmit nem befolyásolt az akku élettartamán.
Ez a 80%-os töltöttségi szint baromság a fészbúkon kezdett el terjedni anno, mert valami hülye leragadt a NiMH akkuk szintjén, aztán a laikusok körében legendává vált ez az egész.
Egyébként a töltés és kisütési vezérlést nem véletlenül találták ki a Li-ion akkumulátorokhoz.
túlgondolod ezt a témát
lemerül, feltöltöd
feltöltötted, használod
túl sokszor merül, cseréled
aki ennél mélyebben akarja ezt megérteni, az vagy nagyon ráér, vagy fejlesztőmérnök valahol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!