Lehet kevés FPS a kis teljesítményű tápegységtől?
Adott egy gép
I7-9700
16GB ram ddr4
Asus Geforce Dual RTX3060TI
FSP Hexa+ 80+ bronze 550W táp
És akármilyen videót nézek mindenkinek több fps-e van akármi be. Egy ugyanilyen konfiggal kivéve a táp más nekik. Míg egy úri embernek 1660-al van 100fps-e az egyik játék-ban addig én örülök ha a 60-at elérem ugyanabban a játék-ban. Állítólag ennek a kártyának 750W lenne az ajánlott. Le tudja a táp húzni a teljesítményt?
"Míg egy úri embernek 1660-al van 100fps-e az egyik játék-ban addig én örülök ha a 60-at elérem ugyanabban a játék-ban. "
Végül is nem elég egyértelmű a dolog, ja biztos a videó sebességével van gond.
Ha kevés lenne a táp, ahogy írták terhelés alatt folyton leállna. Nekem 650 wattal simán megy egy asus tuf 3080Ti és az sokkal többet fogyaszt, szóval nem azzal lesz a gond (mondjuk az BQ straight power).
1. Hova van dugva a monitor? Ha alaplapi kimenetre, akkor a videokártya csak dísznek van benne, keress olyan kábelt amit a videokártyából a monitorba dugsz.
2. Energiasémád hogy áll vezérlőpultban?
Vezérlőpult\Minden vezérlőpultelem\Energiagazdálkodási lehetőségek
Ha energiatakarékos, akkor általában processzor IGP-t szokott használni vagy nagyon lenyomja a videokártyát.
3. Videokártya illesztőprogramból szedd le a legújabbat és tiszta telepítéssel (tehát lepucol minden mást) tedd fel.
"energia takarékos a séma"
Az viszont okozhat ilyet.
Milyen felbontáson játszol és milyen felbontáson játszanak mások akiknél nézted az FPS-t?
FullHD(1080p) és QHD(1440p)-nál kb pont az a 100 -> 60 fps a különbség.
Hm, egyedül arra tudok még gondolni hogy neked más a beállításod, mint a videósnak. Élsimítást (Antia-Aliasing, dupla AA a végén, FXAA, MSAA, TXAA stb) kapcsold ki vagy max 2x legyen, az nagyon eszi a processzort és masszív FPS droppot produkál.
Nekem Cyberpunk2077ben 1440p ultra grafika ultra RTX-szel, 2x élsimítással 80-90fps, 16x ossal meg 20-30 az FPS, nem bírja a processzor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!