Lehet kevés FPS a kis teljesítményű tápegységtől?
Adott egy gép
I7-9700
16GB ram ddr4
Asus Geforce Dual RTX3060TI
FSP Hexa+ 80+ bronze 550W táp
És akármilyen videót nézek mindenkinek több fps-e van akármi be. Egy ugyanilyen konfiggal kivéve a táp más nekik. Míg egy úri embernek 1660-al van 100fps-e az egyik játék-ban addig én örülök ha a 60-at elérem ugyanabban a játék-ban. Állítólag ennek a kártyának 750W lenne az ajánlott. Le tudja a táp húzni a teljesítményt?
750 watt a 3080Ti-nak kell, nem a 3060ti-nak.
Valami más probléma van, háttérben futó dolog zavar be, vagy nem egyeznek a garfikai beállításol a videókból.
200W-os TDP-je van ennek a VGA-nak, a gyártó 550W-os tápot ajánl hozzá.
Nem tudom, hogy te hol láttad hogy 750W-os kellene.
Egyébként ha kevés lenne a W akkor el sem indulna, vagy folyamatosan csak crashelne a gép.
Valami más miatt van kevés FPS. MSI Afterburner-el nézzél élő adatokat játék közben (hőmérséklet, kihasználtág stb.) aztán akkor okosabbak leszünk.
Az Asus hivatalos oldalán tényleg 750 watt szerepel (kicsit fura), ha ez tényleg valós adat akkor bizony kevés az az 550 W, mindenesetre lehet be kéne újítani akkod egy nagyobb tápot, vagy ha van ismerős akinek nagyobb van akkor kölcsön tudod kérni kipróbálni, hogy biztos ez-e a probléma.
Mindenesetre itt van az Asus oldalán ahol 750 W szerepel:
És ez is ott van az Asus oldalán csak épp alul:
"* Our wattage recommendation is based on a fully overclocked GPU and CPU system configuration. For a more"
A 3060Ti FE kártyák 200-205W között esznek, az OC kártyák sem nagyon fognak 230-240W fölé menni.
Itt nem a táppal lesz a gond, hanem valami mással.
"akármilyen videót nézek"
Bármilyen videónak elég az 50Hz (50fps), azt meg bármelyik pc tudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!