Mi lehet a HDD hibája?
Windows újratelepítés utána a HDD-m furcsa hangokat kezdett el produkálni. Valami folyamatosan felpörgeti a HDD-t, majd leállítja és ez ismétlődik állandóan. De baromi idegesítő, mert állandóan olyan hangja van mintha maxon pörögne. HD Sentinel szerint tökéletes az állapota, minden 100%. Korábban ezt nem csinálta. Feladatkezelő szerint semmilyen alkalmazás nem használja, de akkor is ez van ha nem lépek be a Windows fiókba, csak a bejelentkezésnél maradok.
Mi lehet az oka ennek?
Csináltam hangfelvételt hogy konkrétan miről is van szó:
[link] (jól hangosítsd fel)
Olyan mint amikor egy régi autót akarnak beindítani, de sehogy sem sikerül.
Fontos adatokat már ne tárolj rajta.
Én nemrég vettem elő egy több mint 20 éves IDE winyót, az csinálta ugyanezt bekapcsoláskor.
Lehet a fejjel van valami vagy a mechanika kezdi megadni magát.
Nem 100 hogy hibás. Az energia gazdálkodásban van lehetőség arra hogy a hdd időszakos leállítását leállítsd.
A másik hogy van egy inteles program (Intel rapid storage technology) ami pont azt csinálja hogy parkoltatja a nem használt lemezeket, napi több 100x ki be kapcsolja őket. Mindezt annak az ígéretében hogy a merevlemezek tovább fognak élni és kisebb lesz a fogyasztás... Hát képzelem. Ez utóbbit nem telepítetted fel véletlenül? Ha igen akkor az eltávolítás nem fogja megoldani, újra kell megint telepítened a gépet(értelemszerűen ez úttal e nélkül a fos program nélkül)
Ez egy 3TB-os Toshiba SATA HDD, kb 5(?) éves lehet. Sajnos elég sok fontos adat van rajta.
A furcsa az, hogy egész eddig használtam hiba nélkül, de a Win újratelepítés után elkezdte ezt a szarakodást.
Én is valami energiagazdálkodási szarra gondolok amúgy, olyan mintha valami fel akarná pörgetni a vinyót, de az meg nem hagyja.
Amúgy ha írók/olvasok rajta valamit semmi baja sincs, csak ez a fos hang...
Mindegy hogy semmi baja sincs, ha egyszer bármikor nem tudod bekapcsolni, az összes adatodnak vége van.
Szánd rá az időt és gyorsan archiválj, ments le róla mindent egyszerre.
Gondolj arra: "a következő alkalmommal ha nem pörög fel, nem indul el, akkor mit vesztek". Ne az legyen a szempont, hogy "hát ha döcögősen is, de azért elindult" mert nem biztos hogy mindig így lesz ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!