Mi lehet a GTX 970-em hibája?
Figyelt kérdés
Bocsánat előre is, hogy hosszú lesz. Került hozzám egy hibás Palit GTX 970 jetstream videókártya, ami azzal a gonddal küzdött, hogy miután feltelepítettem a drivert black screen of death-et pordukált, tesztelésnek raktam be zenét és az továbbra is ment miután elszállt a kép(HDMI kábelen). Első körben egyszerűen csak régebbi drivert próbáltam telepíteni(egyik kártyámnál volt olyan gond, hogy nem akart működni a 2 legfrissebb driverrel) és a 3. driverrrel amit felraktam működött. Elindítottam egy stressz tesztelést és közben újra összeomlott a driver, de ekkor már hangot se adott a gép. Ekkor keztem sejteni, hogy komoly baj van. Eddig felrakott driverrel ugye a windos betöltött és kaptam képet is, hisz a driver csak utána indul. Ám most már a gép egyszerűen meg se mozdul, ha benne a kártya(venti pörög). A gép hardware faliure hibára hivatkozva nem indul el. Ekkor elkezdtem komolyabban ellenőrízni a fizikai komponenseket. Egyik biztosíték sem égett ki, a mosfeteket, kondenzátorokat, tekercseket, regulátorokat végigmért multiméterrel és esr mérővel és egyik esetében sem találtam hibát. ha csatlakoztatva van a kártyára a 2x6 pin táp akkor nem mérek semekkora feszültséget, de ha nincsenek csatlakoztatva és csupán a pci slotba helyezem a kártyát akkor elindul a gép és figyelmeztet, hogy ejnye bejnye elfeljtetted csatlakoztatni a táphoz a kártyát. Ekkor ám a 1.04 voltot mérek a vcore-on és 0.88 voltot a vram-on. Gondoltam, hogy flashelt a kártya ezért összevetettem a gyári vbios és a kártyáról kiolvasott rom checksum-ját, de megegyeztek. Próbáltam egyszerűen csak reflowolni a forrasztását a gpunak, de nem segített. Elnézést mégegyszer, hogy hosszúra sikeredett és remélem nagyából érthető volt mi a probléma és eddig mit próbáltam.2021. aug. 11. 18:07
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!