Ma reggel mikor bekapcsoltam a laptopot formázást követelt az egyik külső HDD-m, ez a HDD vagy a ház hibája?
Állandó jelleggel a laptopra rögzítve használtam egy külső házban egy 2,5"HDD-t ami ma reggel mikor bekapcsoltam a laptopot azzal fogadott hogy formáznom kell ahoz tudjam használni. Ez vajon a HDD hibája vagy a házé?
A ház egy Sharkoon Quickstorage portable 2,5" USB2.0 ház.:
A HDD viszont egy 833 nap üzemidős ( HDD Sentinel szerint 992 napja van hátra ) Seagate ST1000LM035-1RK172.:
Ami nem túl biztató:
Raw Read Error Rate
Olvasás közben előforduló nem javított hibák száma
Lemezfelület vagy fejek hibájára utalhat.
Kritikus attribútum
Seek Error Rate
Fejpozícionálás közben előforduló hibák száma
Szervó ill. fej probléma vagy magas hőmérséklet okozhatja.
Kritikus attribútum
Ha fontos adatok vannak rajta, akkor azokat menteni kellene egy másik lemezre (mondjuk egy live linux vagy PE rendszer alól), aztán lehet formázni, de fontos adatok tárolására már ne használd a továbbiakban ezt a lemezt. :(
Így van, ezt kell csinálni, majd formázás után használhatod tovább alkalmi tárolóként - időnként HDS-nel ránézve.
(pl. ilyen 'halódó' lemezeken megnézésre váró filmeket tárolok, amik elvesztése nem vág földhöz - tavasszal mondtam így búcsút az egyik 1,5 terrás Samunak :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!