Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ma reggel mikor bekapcsoltam...

Ma reggel mikor bekapcsoltam a laptopot formázást követelt az egyik külső HDD-m, ez a HDD vagy a ház hibája?

Figyelt kérdés

Állandó jelleggel a laptopra rögzítve használtam egy külső házban egy 2,5"HDD-t ami ma reggel mikor bekapcsoltam a laptopot azzal fogadott hogy formáznom kell ahoz tudjam használni. Ez vajon a HDD hibája vagy a házé?

A ház egy Sharkoon Quickstorage portable 2,5" USB2.0 ház.:

[link]

A HDD viszont egy 833 nap üzemidős ( HDD Sentinel szerint 992 napja van hátra ) Seagate ST1000LM035-1RK172.:

[link]

2021. okt. 21. 15:33
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha már HD Sentinel... S.M.A.R.T. adatok?
2021. okt. 21. 15:35
 2/7 A kérdező kommentje:
#1 Privátban küldtem mert ide nem engedte belinkelni a képet amit feltöltöttem
2021. okt. 21. 15:53
 3/7 anonim ***** válasza:
2021. okt. 21. 16:00
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi, látsz benne valami hibát?
2021. okt. 21. 16:02
 5/7 anonim ***** válasza:

Ami nem túl biztató:

Raw Read Error Rate

Olvasás közben előforduló nem javított hibák száma

Lemezfelület vagy fejek hibájára utalhat.

Kritikus attribútum

Seek Error Rate

Fejpozícionálás közben előforduló hibák száma

Szervó ill. fej probléma vagy magas hőmérséklet okozhatja.

Kritikus attribútum

[link]

Ha fontos adatok vannak rajta, akkor azokat menteni kellene egy másik lemezre (mondjuk egy live linux vagy PE rendszer alól), aztán lehet formázni, de fontos adatok tárolására már ne használd a továbbiakban ezt a lemezt. :(

2021. okt. 21. 17:36
 6/7 A kérdező kommentje:
Hát már nincsennek, próbálom visszaállítani amit tudok. :/ akkor lényegében ez már kuka igaz? Ami fontosabb az csak pár dokumenum meg fényképek voltak. egy részéről volt másolat, azok fontosak voltak a többi netről leszedegetett meg nem volt annyira fontos hogy másolatot készítsek róla, de amit csak lehet próbálok visszahozni recuva-val.
2021. okt. 21. 18:24
 7/7 anonim ***** válasza:

Így van, ezt kell csinálni, majd formázás után használhatod tovább alkalmi tárolóként - időnként HDS-nel ránézve.

(pl. ilyen 'halódó' lemezeken megnézésre váró filmeket tárolok, amik elvesztése nem vág földhöz - tavasszal mondtam így búcsút az egyik 1,5 terrás Samunak :)

2021. okt. 21. 18:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!