A gépemre megéri feltelepíteni a Windows 11-et?
Intel Core I5 760
8gb ddr3 ram
GeForce GTX 960 4gb
Szerintem nem. Hivatalosan a minimum követelmények alatti a géped. Ettől még felmegy a 11 is, de én nem erőltetném jelenleg.
Azért sem, mert szerintem semmi érdemi pluszt nem nyújt a Windows 10-hez képest a legtöbb embernek. Sőt szerintem el is baltáztak benne dolgokat, kényelmetlenebb használni pl. a Start menüt.
Jobbára egyedül a tiednél sokkal újabb 12. generációs Intel processzorok (pl. 12700k) esetén van érdemi jelentősége a dolognak (azok elvileg csak Win 11-gyel mennek optimálisan).
Az i5 760 azért négymagos, durván egy szinten van egy mostani Celeron N5100-cal (amivel még most is szerelnek mini gépeket).
Plusz a Geforce 960 is segít, nem az integrált GPU van terhelve.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy annyira nem rossz kis gép ez (visszafogott igények esetén).
Nekem ryzen 3600-ra meg rtx 3080ti-re azt írja hogy nincs meg a követelmény a win11 fejlesztésre, szóval elég komoly követelmények lehetnek :D
Egyéb iránt nem, Microsoft hozza a színvonalat, váltakozóan egy jó egy rossz op rendszer tekintetében.
Nekem 4.genes i5-ön 16gb rammal ssd-re rakva nagyon jól fut a 11.
Igazából csak a cpu és a tpm a baja, mert tpm csak 1.2 van bekapcsolva, de secure bootot támogatja
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!