AM4, Socket 1200 vagy 1700 foglalatra érdemes "időtállóan" építeni most?
Ha jelenleg (2022 augusztus-szeptember) veszek gépet, Intel vagy AMD alapokra érdemes építeni?
Az "időtállóságot" úgy értem, hogy ha mondjuk 3-4 év múlva hirtelen elromlik az alaplap, kapjak még alaplapot, amibe betehetem az alkatrészeket...
Egyébként irodai konfignak mennyire jó egy kétmagos Pentium 4? Emlékszem amikor 2007-ben nagy lelkesen megvettem az Athlon 64x2 kétmagost aztán 2013 körül már semmmire se volt jó, sokat laggolt még simán csak az oprendszer futtatásakor is, stb.
Jelenleg egyik alaplap sem sejtet hosszú jövőt. Ha jön az AM5, akkor az jó lesz, de mikor..? Nem látjuk még.
LGA 1700 lenne a jó választás, ha azonnal szeretnél valamit. 13. gen támogatást MINDEN 600 szériás alaplap fog kapni, még a legalapabb H610-esek is.
Ahogy írják többen egyik se. Az AM4 ki lett maxolva az 5000-es széria ezt használja még aztán adios. Intel. Képtelen hosszútávra építeni 1200 már kifutott az 1700 meg a 12. gent és az eljövő 13. gent fogja szolgálni, de erre mérget nem vennék, főleg ha nem Z-s a lap.
Pentium G6400 (vagy újabb) proci meg jó darab, az egyik legjobb. Nem hogy irodai munkára, de még akár játékra is alkalmas. Hisz 2 mag, 4 szál és 4 Ghz feletzi órajel azért nem rossz.
#11 az nem igaz, hogy minden 1700 lap megkapja majd a 13. generációs processzorokhoz a BIOS frissítést.
Amit én olvastam hivatalos nyilatkozatot, az Asus fixen támogatni fogja, és az MSI is, de csak a Z-s lapokat. Aztán majd egyszer talán fognak kapni az alacsonyabb kategóriás alaplapok is BIOS támogatást, de hogy mikor és hogy valóban megkapják e, az még nem 100%.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!