Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hosszabb távra mire érdemes...

Hosszabb távra mire érdemes építeni? LGA1150, vagy 1151-es foglalatra? Főleg játék terén.

Figyelt kérdés

1151 foglalatú alaplapok már a ddr4-et is támogatják. Bár nem tudom, hogy ezt mikor fogják a játékok kihasználni. Később pedig, ha már elavult lenne az i5, akkor mehet akár egy i7 is bele, ami szerintem még egy jó darabig, évekig biztos megállja a helyét. Max, amit bővíteni kell, az a videokártya lenne.

De ez elmondható az 1150-es foglalatról is, csak a ddr4-et nem támogatják (és valamennyivel olcsóbbak is)

Alaplapból milyen márkát érdemes? Amiket nézegettem: Asrock és MSI

Számomra ígéretesnek tűnt alaplap: MSI Z97S SLI Krait Edition (1150)

vagy

Asrock Z170 PRO4 (1151)

Mellék kérdésben:

Még 10k körül lenne szükségem házra. Nem kinézet számít, inkább hogy nagy (beleférjen minden, beleértve a videokártyát is) és a szellőzése megfelelő legyen. De azért ne is legyen ótvar ronda... Lehetőleg fekete/sötét színű.

És 1 normálisabb táp is kéne max 20-25 ezer környékén. Milyen szempontokat vegyek táp esetén figyelemben? És melyik gyártótól? Előfordulnak áramkimaradások, néha ingadozás, nem szeretném, hogy kifüstöljön :D

Tudom táp esetében sem lehet konkrétumot mondani, csak ha már megvan minden.

Összeállítottam már többféle konfigot, de mindig arra jutok, hogy alaplap... 1150 vagy 1151. Már napok óta ezen hezitálok :D

Vagy lehet egyik sem lenne rossz választás? Elvégre még egy 1155ös foglalatba is bele lehet rakni egy i7et is. A DDR4 pedig lehet még egy távoli jövő. Tudtommal még minden bőven megvan DDR3-mas ramokkal is.

2015. dec. 15. 00:36
 1/4 A kérdező kommentje:
És egyébként kb 250k körüli gépről lenne szó
2015. dec. 15. 00:39
 2/4 anonim ***** válasza:

Nyilvánvaló, hogy a s1151-es foglalat a jövő. (Már csak az új memória szabvány támogatása miatt is.)

Kérdés az, hogy milyen hosszú időszakot jelent ez a jövő.

Láttunk már olyat, hogy egy új platform gyakorlati alkalmazásának tapasztalatai miatt rövid idő alatt ismét változtattak a gyártók.

Számítógépház ízlés dolga, nem a műszaki tartalomé.

Persze számít a szerelhetőség, az anyaghasználat, de összesen két dolog tud benne tönkremenni. A filléres bekapcsoló (és a reset) gomb, és az ugyancsak filléres tételt jelentő USB/Jack portok. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy egy használt darab olcsón pontosan olyan megfelelő mint egy vadonat új drágán.

A táp választásához először állítsd össze a konfigurációt és utána válassz. Jelenleg közmegegyezés van abban, hogy a Seasonic (belső) a leginkább kívánatos márka. Utána következik az FSP és a többi oem szállító. Akár saját márkaként.

2015. dec. 15. 06:53
 3/4 anonim ***** válasza:
Mindenképp Z-s lap kell? Akarsz majd cpu-t tuningolni?
2015. dec. 15. 08:08
 4/4 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

akkor egy UPS -t vagyis szunetmentes tapegyseget is erdemes venned ha aramkiamaradasok vannak

mert azert adatot tudsz veszteni ha mast nem is...

gephazra is szanhatnal tobbet ami eleted vegeig meg unokad is is kiszolgalja, a haz nem fogyoeszkoz...

pl. NZXT Source S340 mostanaban a felkapott tipus, nem veletlenul, ez 20ezer kb. szoval olcso is ahhozkepest amit nyujt

2015. dec. 15. 10:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!