Adott egy svájcban újonnan vásárolt lenovo legion s7 (i7 10gen, 16gb ram, 1650ti 4gb vga, 1tb ssd) kicsit több mint fél éves. gyári win 11-el volt de már az első nap eléggé melegedett főleg turbó módban, úgy hogy nem ment futott rajta semmi ez mi?
Ha nem fut rajta semmi nem kell sem melegednie, sem zajosnak lennie.
Unokaöcsém a napokban vett RTX3060-al egy TUF-ot, és se nem melegszik, se nem zajos.
Persze, ha fut rajta egy játék ami maxon kihasználja a videokártyát és a procit is akár csak 80%ban is, akkor melegedni fog és a hangja is megnő.
De ha alapjáraton csinálja akkor ha még garis akkor küldd vissza, vagy vidd be egy Lenovo szervizbe, azt hiszem ezek nemzetközi garanciások. Szét ne szedd, akárki akármit mond itt neked.
Nem hiszem hogy ennek így kellene működnie.
Az Asus se vastag, sőt...
De az egész ház egy pipeline tulajdonképpen. Ami elég ahhoz hogy filmnézéskor be se kapcsoljon a venti benne. Ötpercenként felpörög, kiszellőztet majd leáll ilyenkor.
Játék közben mondjuk nem árt már alá egy hűtőpad, és a térdedre se ajánlott rakni ha el szeretnéd kerülni az égési sérüléseket :) , de amíg nem kapcsol turbóra nincs baj vele.
A Lenovokat nem nagyon ismerem de elég jó hírük van, szerintem ez valami gyári hibás lehet, nem hiszem hogy ilyen gagyit adna ki a cég alapból.
- Közben ránéztem egy Lenovo fórumra, mondjuk full terhelésen, de ott is 100C volt a proci sokaknak :O
Ott azt írták hogy egy bios frissítés segíthet rajta.
Azt mondjuk garancia vesztés nélkül is kipróbálhatod.
És egy ilyen ventilátoros alátét is sokat tud számítani.
De alapból nem kellene melegednie ennyire ha nincs terhelve szerintem.
Windows 10: energiagazdalkodasi lehetosegek -> kiválasztod azt az energia sémát, amit használsz (mondjuk kiegyensúlyozott) -> séma beallitasanak módosítása -> speciális energiaellátási beállítások -> processzor energiagazdalkosasnal a maximális processzor teljesítményt vedd le 80-90%ra (vagy kevesebb), ezzel, ha jól tudom kikapcsolja a turbot de nem fog nagyon pörögni a géped tole es nem lesz forró(10-20 C kulonmbseg).
Ez viszont ugyebár valami teljesítmény csökkenéssel jár.
Acer nitronal nekem ugyan ez volt, semmit nem csináltam de a gep meg pörgött meg egy youtubos videonál is , ezt megcsinaltam azóta normálisan megy.
Ha teheted cserélj hűtőpasztát, tisztítsd ki(az is fontos), rakj alá hűtőt, esetleg undervoltold (ha tudod mit csinálsz, mert ha nem tudod akkor kékhalalozni fog).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!