Miért csökkent a fél éves SSD kondíciója 80%-ra?
Figyelt kérdés
Havonta átlag 3%-ot csökken. Már többször cseréltem Sata kábelt, de nem oldotta meg a gondot. Lehetséges, hogy alaplapi probléma?2020. aug. 20. 11:32
2/6 anonim válasza:
Az SSD cellái elhasználódnak, a Sentinel meg érzékeny rá, nekem 30 körüli elhasznált cellára 50% alatti kondíciót mutatott. Ha csak pár cella van és úgy is marad, akkor semmi baj. Ha viszont ilyen ütemben csökkenve több száz celláig eljutsz, az már baj. De garanciára csak akkor viheted, ha a Sentinel 0%-ot mutat. Ilyenkor már az alaplap bootolás előtt hibaüzenetet fog megjeleníteni, hacsak nem tiltottad le a smart monitoring funkciót.
3/6 anonim válasza:
Ez hülyeség, hogy haranciára akkor viheted, ha 0%-t mutat. Ha már leesett a kondició és vannak rajta szektor vagy adatkapcsolati hibák akkor lehet garanciáztatni. Ennyi. Mivel ezen a területen dolgozom és nem egy ilyen SSD-t garancicáztattam le nagykerekkel így ez biztos.
5/6 anonim válasza:
Hasraütés1: valami vénséges vén HDSentinel (4.6?) hibás számításán izgulsz..
Hasraütés2: nem megy a trim. (Rosszul állítottál be valamit)
Ha a hasraütés jellegű válaszok nem elégítenek ki, akkor mutass képernyőmentést a problémádról..
6/6 anonim válasza:
Hasraütés3 partition alignment hiba. akkor is bőven lehet többlet írása az ssd nek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!