Miért nem szeretik sokan AMD Ryzen procikat? Szerintem nem sokkal gyengébb mint egy Intel
Miért szereti valaki jobban a kereszténységet, mint a hinduizmust?
Vak hit.
"Szerintem nem sokkal gyengébb mint egy Intel"
Szerintem meg nagyon sok esetben épp hogy erősebb :D :D
#4 ez így általánosságban véve nagyon nagy hülyeség. Nem minden intel processzor gyorsabb 1 szálon, mint a legújabb ( 2 éves ) Ryzenek és nem minden Ryzen gyorsabb több szálon, mint az Intelek.
Mindkét gyártó kínál processzort 2 magtól 50+ magig, az ilyen általánosításnak semmi értelme ( ahogy a kérdésnek sincs ).
A Ryzen már a 3. Gen procijai óta veri az Intelt. És már az első generációnál is az R3 és R5 procik simán megverték játékban is a hetedik generációs I3, I5 procikat. Huzás nélkül. A második generáció volt az ami nem sikerült jól. De hiába mivel az összes Ryzen procit lehetett overclockolni. Az intelnék csak a K procikat. Ezért pl a Ryzen 5 2600 vagy még 1600X is tudott olyan erős lenni játékban mint egy I5 8500 vagy 8600. Hogyha felhúztad az órajelét.
Pl jelenleg is a Ryzen 7 5800X3D veri az I9 12900KS-t játékban. Viszont munkában nem azonban a nem sokkal gyengébb R9 5960X szerintem még mindig jobb munkában is bár az Intel az E Coreval most azért nagyot robbantott a 12. Generációban!
Az meg a saját bajuk. Pl a 6000-res széria igazából kategórián belül ugyanazt hozza mint az Nvidia társai, egyedül RT amin még javítaniuk kell mert ott arányosan nagyobb a sebességveszteségük.
Szóval innentől igazából alternatívák vannak bőven.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!