Hogyan érdemes frissíteni a Windows 11 op rendszernél a driver - eket?
gyártói oldalt felkeresed és letöltöd onnan.
driver booster nevü szutykokat meg jobb elfelejteni ha jót akarsz magadnak
Pár napja hasonlóképpen jártam, és egy jó régi, abszolút Win11-es támogatást nem élvező (de a HW követelményeknek amúgy megflelő) tablettel sz@rakodtam, de csak összejött. Nem a telíptéssel hanem a driverekkel volt a baj. Főleg az érintőpanellel...
Ahogy #2 mondja, az ilyen-olyan minden drivert letölt és majd telepítő szutykokat kerülném. Pl én is megpróbáltam, van ahol a saját adatbázis alapján sem a legújabbat telepítette, nem is értettem. Utána döntöttem, kézzel összeválogatok mindent (3. lépés).
És a következő lépéseket javasolnám:
1. Sok gyértóbak (pl Dell) van olyan asszistens szoftvere, ami felméri mi hiányzik, mi frissíthető (akér diver, akar firmware), és szépen megcsinálja. De mondom... nem szutykot!!! A gyárit!
2. Ha ilyen nincs, akkor a gyártó honlapjáról egyesével leszeded ami az adott típushoz való.
3. Ha még mindig nem megy valami fontos eszköz, akkor a hardver kezelőben az "Ismeretlen hardver" a "Hardverazonosítók" értéket kimásolod, és arra guglizol. Az első találatok kb mindig a fenti szutyok driver "telepítők". Nézd meg, laglább a hardvert beazonosítod mi lehet az. De ne azt használd. Általában van, amikor más PC/notebook gyártó honlapjáról le tudod tölteni. Attól nem fog a HP géped elfüstölni, hgy hangkártya chip driverét a Dell-től töltöd le :D :D :D
Ja és a legfontosabb:
A Win 10-es driverek legtöbbje amúgy teljesen jó Win 11-hez is. Tapasztalat. Ha nincs jobb, egy próbát megér. Nekem pl a tochscreen úgy megy Win11-en, tökéletesen, stabilan. Pedig a driver valami 2019-es, amikor az készült, a Win11 még a fasorban sem volt.
Procit pl intel.com weboldalrol
#7,8:
Nehogy osszevesezetek... mindkettotoknek igaza van. Csak felreertes esett.
Amihez a 8 as a drivert letoltotte tenyleg a procihoz van, mert nehany intel cpu grafikus/gpu elemeket is tartalmaz es ahhoz tenyleg kell.
De a 7es nyilvan csak a proci szukebb ertelemben vett CPU reszere gondolt... amihez meg onmagaban nem kell :D
Ugyhogy nezopont kerdese... mindkettotoknek igaza van! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!