Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Windows 11 Pro ennyi pénzért?

Windows 11 Pro ennyi pénzért?

Figyelt kérdés

Hozzáértők tanácsa érdekelne. Árukeresőn találtam windows 11 operációs rendszert 4000 ft ért. Ez hogyan lehetséges? Nem több 10000 ft a legális verzió? Vagy ez nem is legális példány?

[link]

2021. dec. 19. 16:56
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Tehát ilyen esetben letöltöm a microsoft honlapjáról a win11-et, telepítem, és a kóddal aktiválom... 4000 forintért? ez hogy lehetséges?
2021. dec. 19. 16:57
 2/13 anonim ***** válasza:
Igen, így működik. Hogy ez mennyire legális, arról megoszlanak a vélemények. Mondjuk nekem is ilyen van két gépen is, jól működik évek óta (mielőtt valaki belekötne, win10-et vettem, a 11 megjelenésekor frissítettem). Ha nem cég vagy, ahol esetleg bizonítani kell a legális forrást, vedd meg nyugodtan. Hardveraprón találsz olcsóbbat is.
2021. dec. 19. 17:02
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

A pár ezer forintos kulcsok másodkézből származnak és nem a Microsoft-tól közvetlenül. Valaki megvette a mennyiségi kulcsokat (ahol eleve nem otthoni felhasználói darabáron adják, hanem százas nagyságrendben céges felhasználásra, így darabárra vetítve töredékbe kerül), de nem használta fel mindet, a maradékot pedig eladja. Mivel a kereskedelem alapvető törvénye a nyereségszerzés, ezért aki 4 ezerért adja, az még olcsóbban szerezte be (más oldalakon 2-3 euróért is találsz kulcsot, az már csak 6-700 forint).

Két dolog jellemzi ezeket az olcsó kulcsokat:

- legális és eredeti, a rendszert beaktiválja

- magáncélú felhasználásra soha senki nem fogja ellenőrizni az eredetiséget, mégis olcsón van egy legális rendszered ahelyett, hogy kétes eredetű és tartalmú aktivátort használnál.

2021. dec. 19. 17:03
 4/13 anonim ***** válasza:

Úgy, hogy ez feltehetőleg egy vállalat által felvásárolt, de közben feleslegessé vált, használt licence, ami az EU-ban újraértékesíthető.

Viszont - ha nagyon jogszerűek akarunk lenni (mondjuk közület számára kell a licence) - fontos, hogy ez dokumentált, lekövethető legyen:

[link]

2021. dec. 19. 17:09
 5/13 anonim ***** válasza:
Lehet szürke is, de nagy eséllyel eredeti, csak másódkézből eladott. Ha cégnek veszed, akkor inkább eredetit, nem kozkáztatnám. Én a cégre a Microsoft oldaláról vásároltam, nem kockáztatom, ha netalán ellenőrzésnél belekötnek. Magamnak már b@sztam megvenni, ezért 2000 forintosat vásároltam. Ha magadnak veszed, akkor oké, ennél olcsóbb is belefér.
2021. dec. 19. 17:19
 6/13 anonim ***** válasza:

Másodkézből*

Többet nem gyakorizok telefonról.

2021. dec. 19. 17:24
 7/13 A kérdező kommentje:
Saját magamnak lesz otthoni gépre.
2021. dec. 19. 17:26
 8/13 A kérdező kommentje:
Tehát így lesz egy jogtiszta Windows 11 rendszerem, amit valaki megvett, majd továbbértékesített.
2021. dec. 19. 17:30
 9/13 anonim ***** válasza:

Sőt, az alábbi oldalon keresztül, rendkívül olcsón tudsz más Ms. szoftver kulcsokat venni. Én évek óta innen vásárlok.

[link]

2021. dec. 19. 17:35
 10/13 A kérdező kommentje:
Egy ilyen megvásárolt kulcs egy gépre telepíthető csak?
2021. dec. 19. 19:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!