Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az alábbi konfig mennyire...

Teckferi kérdése:

Az alábbi konfig mennyire lehet életképes? Ezt szeretném összedobni, de van pár fekete folt a fejemben, és nem vagyok teljesen biztos, hogy minden jó lesz.

Figyelt kérdés

Alaplap: Gigabyte B560 HD3

Proci:Intel Pentium gold G6400

(Később Intel i7-11700K)

Hűtés:Be quiet! Shadow Rock TW2(vízhűtéses nem akarok)

Ram:Kingston Fury 32Gb CL16 3200MHz

SSD:Samsung 1TB 970 Evo Plus

Ház:Sharkoon VG4-W (ez a ház jelenleg is megvan)

VGA:Gigabyte RTX 3060TI Eagle OV

Táp:Gigabyte GP_P1000GM 1000W

Monitor:SAMSUNG Odyssey G7 32"

A táp az amiben leginkább nem vagyok biztos, sosem tudtam mekkora kell.

2022. júl. 4. 20:06
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

Rendben, köszönöm. Viszont mint nagyjából az összes hozzászólásnál, most is felmerült egy kisebb probléma.

Az alaplap oldalát felkeresve letöltöttem a pdf-et, amiben a támogatott ramok szerepelnek. És amire nem számítottam, az az hogy nincs ott a többször említett RAM.

Viszont a Kingston oldalán az szerepel, hogy megfelelő hozzá.

Az alaplap oldaláról letöltött pdf meg 2021-es.

Az okozhatja ezt, hogy nem frissítették a támogatott RAMok listáját, vagy tényleg nem megfelelő?

2022. júl. 5. 11:59
 22/26 anonim ***** válasza:

Menni fog minden további nélkül. Rengeteg ram létezik, a gyártóknak meg egyszerűen nincs rá lehetőségük, hogy minden modellükkel minden egyes típust leelenőrízzenek.

Nekem sincs benn pl a támogatott ramok listájában az a modell amit használok, de megy minden további nélkül XMP-vel.

2022. júl. 5. 12:03
 23/26 A kérdező kommentje:

Rendben, köszönöm.

Korábban az fx-es gépemnél ez probléma volt. Anno HyperX furyt vettem mellé és nem működött. Másik proci+alaplap konfignál viszont igen.

Ezért biztosra szerettem volna menni.

2022. júl. 5. 12:05
 24/26 anonim ***** válasza:
80%

"Említett i3 40-től van, a Pentium 30."

Pont ez a lényeg, a 10000 Ftnyi különbség. Az i3 alkalmas mindenre amire egy átlag felhasználónak szüksége van és egy közepes videókártyát is kényelmesen kihajt. Egy 3060Ti esetében ha feltekered a grafikát akkor a legtöbb játékban 0fps-sel kapsz többet egy 12700K-val, mint egy 12100F-fel.

A 16GB és 32GB RAM között nagyobb az árkülönbség, mint a két processzor között csak az i3 16GB RAMmal egy teljesen korrekt, jól használható rendszer míg a Pentium G 32GB RAMmal egy nagy l0f@x, max emailezni jó. RAMot bármikor tudsz venni ha kevés a 16GB, ha kitet csrélsz akkor a 16 GB kit is bármikor eladható minimális veszteséggel.

A Pentium G az nettó bukó, míg az i3-mat nem kell leírni, az tartani fogja az értékét mert jó processzor.

Ha most nincs pénzed de még tudsz várni, akkor vedd meg egyben fél év múlva. Ha mindenképp váltanod kell akkor olyanra válts ami jó alap és használható első perctől. Egy B660 lap +12100F + 16GB DDR4 teljesen korrekt cucc, jó alap és mindennapi használatra maradéktalanul megfelel. A B660-as lap +32GB RAM + Pentium G meg garantált fél év szenvedés..

Több kommentet csak átfutottam így lehet volt róla szó: mire is kell? Miért vagy rápörögve az i7-re és a lapnál az ATX-re? Kell a 20 processzorszál meg a 4 pci-e slot?

2022. júl. 5. 12:16
 25/26 A kérdező kommentje:

Másfél hónapja gép nélkül vagyok, a telefonom meg egy Xiaomi Redmi Note 9, amit legszívesebben már a napba hajítanék, akkora hulladék.

Szóval nem igazán akarok fél évet várni.

Nem vagyok rápörögve az i7-re, pont azért teszem fel a kérdéseim, hogy képben legyek és ne csináljak hülyeséget.

ATX-el a tapasztalatom alapján könnyebben bánok, nagyobb így könnyebben hozzáférek, nincs minden egymás nyakában.

Jelenleg odáig eljutottam a hozzászólások alapján, hogy ezek között gondolkodom:

I3 12100F + gigabyte B660 Gaming X DDR4 (rev1.0)

Ryzen 5 5600 + gigabyte B450 Gaming X

2022. júl. 5. 13:30
 26/26 anonim ***** válasza:
19%

Abszolút győztes:

Ryzen 5 5600 + gigabyte B450 Gaming X

2022. júl. 5. 13:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!