Mi lehet az oka hogy nem jön be a bios-om és hogyan tudnám megcsinálni?
Adott egy Asus laptopom (ASUS ROG Strix G15 G513QC) Amd-s processzorral és RTX videokártyával. Nemrégiben megpróbáltam egy macOS-t (Hackintosh) feltelepíteni a laptopomra. Viszont amennyire lehetséges annyira nem támogatta a rendszer az én gépemet. Ennek ellenére próbálkoztam tovább. Több módszert is próbáltam, köztük TransMac segítségével OpenCore módszerrel és egy R-Drive program segítségével. A lényeges dolgok az R-Drive használata után kezdődtek. Első próbálkozásra tudtam bootolni a pendriveról amin a mac volt viszont nem tudott csinálni semmit mivel nem támogatott a rendszerem. Arra gondoltam hogy az Efi fájlok közt lehet valami rossz ezért cseréltem egy másikra. Ennél a próbálkozásnál is bootolt a pendrive viszont újból sikertelen lett a telepítés. Harmadik próbálkozásnál letöröltem mindent a pendriveról, nem formáztam csak letöröltem és belemásoltam az OpenCore-nál készített mappáimat. Ezt követően mikor újraindítottam a gépet és be akartam menni a bios-ba egy fekete kép fogadott. A windows bebootol működik tökéletesen. Viszont a bios csak fekete képet ad. Próbáltam frissíteni, töltő kábel és egyéb dolgok kihúzása után indítani, szétszedtem és ramok cserélgetése mellett is megnéztem de sehogy sem működött. Egyenlőre nincs komoly baj ezzel mivel a windows működik és a gépet tudom használni viszont minél előbb meg szeretném csinálni hogy a bios is megfelelően működjön egy esetleges újratelepítésre vagy bármi más egyébre.
A gép pontosabb adatai:
AMD Ryzen 5 5600h, Geforce RTX 3050 4gb, 16gb ram (bővítve lett 8-al), 500 gb ssd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!