Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik tápegységet válasszam ?

Melyik tápegységet válasszam ?

Figyelt kérdés
[link]

2022. júl. 3. 18:07
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
58%

Ehhez felesleges 600/650 W-os dög.

Ha még valami túlhajtott változata van az 1660 Supernek, akkor sem fog sokat felvenni - itt egy teszt:

[link]

a 8-tűs PCIe tápcsatlakozón és a PCIe aljzaton nem fogja 150 + 75 = 225 W-nál többel terhelni a 12 V-os ágat:

[link]

Ehhez jön a 84 W-os TDP-jű processzor:

[link]

Bőven 400 W alatt lesz a maximális elvi tápfelvétel.

Ezen lista:

[link]

ajánlatai alapján abszolút minimum valami ilyesmiben gondolkodnék:

* [link]

* [link]

2022. júl. 3. 19:13
 12/22 anonim ***** válasza:
76%

"akkor jószivvel ajánlhatod a codegen 600wattot is mert az is jo minőségü lesz..."

Ne hivatkozz arra amire én soha nem hivatkoztam.

"chieftec iarena szériája pl kifejezetten kerülendő. chieftecnek is vannak jo tápjai de azok 20 ezer felett kezdődnek és nem alatta"

Értem. Akkor a 16 000Forintos, 600Wattos táp alkalmatlan lesz egy 300W alatt fogyasztó gép meghajtására? Ettől az egész konfig a kukában fog landolni?

Ne értsd félre, egy qrvadrága, zsír új konfigba amiben mondjuk egy 6950XT meg egy i7 van (tehát erősen kimaxolod a teljesítménykeretet) én sem ilyen olcsó lófszt raknék, de egy ilyen 8 éves, kis fogyasztású rendszerbe nem jó? Tudom, hogy baromi nagy különbségek vannak a tápok között, de amikor kétszeresen túlméretezed akkor ezek számítanak? Tényleg a kukában landolna a gép egy ilyennel? Akkor kinek gyártják ezeket az olcsó 600 Wattos tápokat?

Ebben a konfigban mivel fog többet nyújtani a 23 000-res 400Wattos BQ, mint a 16 000-res 600Wattos Chieftec?

2022. júl. 3. 19:28
 13/22 anonim ***** válasza:
14%

"Ebben a konfigban mivel fog többet nyújtani a 23 000-res 400Wattos BQ, mint a 16 000-res 600Wattos Chieftec?"

linkeltem 600 wattosat is és az is tökéletesen alkalmas rá.

Annyival fog többet nyújtani hogy nem fogja magával rántani a gépet egy pukkanás kiséretében ahogy az olcsó silány minőségü tápoknál ez szokás.

2022. júl. 3. 19:36
 14/22 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
62%

#13 ez nem biztos de esely kisebb lehet

kerdesesebb inkabb a stabilitas

talan megeshet hogy gyakorlati jelentosege sokkal tobb is lehet ami felhasznalo szamara is eszreveheto

mondjuk gyakorlatban nem hallani hasznalati problemat ezekkel (legaljakkal) sem ha altalanosagot nezzuk

azert kinacsi lennek hogy mutesztelesben hogyan vedenek meg ezek es mit

ilyent ugyse csinaltak mindrol

es sajnos mindeg valtoztatnak rajtuk, igy sosem tudni mennyivel jobb rosszabb egy tap mint amirol csinaltak is valamilyen tesztet

2022. júl. 3. 19:46
 15/22 anonim ***** válasza:
62%

"Annyival fog többet nyújtani hogy nem fogja magával rántani a gépet egy pukkanás kiséretében ahogy az olcsó silány minőségü tápoknál ez szokás."

Ezt gyakran olvasom itt a gyakorin, de van erre valami adatbázis vagy statisztika? Pl olyan mint a robbanós Gigabyte tápok esetében ahol 10-ből 8 esetben el lehet durrantani a tápot :D

Egyáltalán miért pukkanna egy 600Wattos táp egy 300 Wattos rendszer alatt?

Itt egy korebeli német teszt ( vagyis valami olyasmi, tesznek épp harmatos ) a GPE500S-ről:

[link]

Gond nélkül kitolja a 400Wattot. Akkor a 600Wattos elpukkan a 300W alatt? Neked pukkant már el tápod? ( nekem az elmúlt 25 évben még nem )

Én ezt az érvet is elfogadom és validnak is fogom tartani amint kapok erre egy megbízható forrás általi alátámasztást.

2022. júl. 3. 19:48
 16/22 anonim ***** válasza:
75%

Felesleges ezen vitatkozni szerintem, a kérdező által linkelt tápok a belépőszintet képviselik, ezen az oldalon a "Tier D" osztályba vannak sorolva:

[link]

Ott is írják, hogy olcsó, nem túl nagy fogyasztású PC-hez még épp elmennek.

A hulladék az ettől még lejjebb van, lásd pl. az Approx, Codegen, Danubius stb. "csodák", amik semmiféle gépbe nem javasoltak.

A kérdezőnek van még olyan lehetősége is, hogy hardverapróról vesz egy használt, de magasabb kategóriába sorolt tápot. Az már mindenkinek az egyéni preferenciája, hogy mennyire bízik használt cuccokban.

2022. júl. 3. 19:54
 17/22 anonim ***** válasza:
81%

"Ott is írják, hogy olcsó, nem túl nagy fogyasztású PC-hez még épp elmennek."

Igen, néztem én is de szerintem ez a megfogalmazás félrevezető. Ott van pl a Tier D listában az 1kW-os Evga Supernova G5 is, ami nem szerepelt olyna jól a teszteken mint a kategóriájának többi tápja és a Ripple limit tesztnél 110%-nál és a 3,3V-os ág response time tesztjénél elbukott. ( meg felróttak még neki pár hibát):

[link]

De ettől ez még mindig egy 1kiloWattos táp bakker, odaversz neki 7-8-900Wattot és gond nélkül vinni fogja. Attól mert a teszteken néhány esetben - jogosan - szarul szerepel, attól még nem lesz egyből alkalmatlan akármilyen gépben történő hajtásra...

A kérdésben van egy 300 Watt körül zabáló konfig, a leírásban meg egy 600Wattos Tier D táp. A Pc World szerint:

[link]

Elfogadható.

A hardwareinside szerint sz@r a túlterhelés és a túlmelegedés elleni védelme ( nincs ):

[link]

De max 50% névleges teljesítménynél ez lényeges?

Ez amúgy nem vita, mert jelenleg nem gondolom hogy igazam van csak simán értelmetlennek találom ilyen esetben a +40-50% ráfordítását. De mint írtam meggyőzhető vagyok és elfogadom ha úgy van.

2022. júl. 3. 20:09
 18/22 anonim ***** válasza:
38%

ha tudunk jobb tápot ajánlani a kérdezőnek akkor az a pár ezer forint árkülönbség nem oszt nem szoroz.

még vásárlás előtt áll tehát nem muszáj a chieftecet vennie ha vehet jobbat is.

2022. júl. 3. 20:13
 19/22 A kérdező kommentje:
#18 igen en nyitott vagyok barmilyen tápra es koszonom a sok valaszt. Max a keretem 25e lenne.
2022. júl. 3. 20:43
 20/22 anonim ***** válasza:

Johnra meg a többiekre hallgass nyugodtan kivétel a 2 karikás, mikor láttam ennyi komment van itt, tudtam megint alkot már mielőtt elolvastam a kérdést.

SEASONIC B12 BC 550W

Nézd meg ezt milyen áron kapod ott ahol vásárolni szeretnéd a gépet, ezt általában lehet kapni 2022 körül és kifejezetten jó darab.

2022. júl. 3. 21:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!