Melyik tápegységet válasszam?
Hamarosan új rendszert fogok össsze rakni. Mindent beszereztem már hozzá kivéve a tápegységet. 650W-osra gondoltam ehhez a kártyához. És arra lennék kíváncsi hogy ti melyiket választanátok.
Maga a rendszer:
Alaplap: Asus Prime H610M-A
Videókártya: Msi GeForce GTX 1070 ARMOR 8G OC
Proci: i3-12100F
RAM: 2x8 GB Crucial
SSD: Sk Hynix 512 GB
Gigabyte-ot semmikép se vegyél. Seasonic, FPS, EVGA, Cooler Master, Chieftec nincs megfelelő ár fekvésben?
Leírásból így az Evolveo, csak mert legalább Bronze plecsni van rajta. De márkát nem ismerem.
Na akkor tegyük rendbe a dolgokat.
Mennyi a keret?
200W fölé nem sokkal megy a konfigod fogyasztása, minek 600W-os táp?
Ezért nem szokás a kecskére bízni káposztát, tápegység egy külön szakterület ami nem is az IT-hez tartozik, inkább a villamossághoz.
Akkor kezdjük, Zalman:
Kuka.
Gigabyte:
Hát inkább ne.
SilverStone:
Erről nem sok bíztatót találtam, ennyi pénzért kizárt hogy megérje.
Evolve sem nagyon jó.
1-es meg nem értem miért gyártókat írt, amikor típus alapján veszünk tápot.
Chieftec, és Cooler Master az kell még.
Fölig a Masterwatt Lite, meg az IArena, fogalma sincs róla...
Na kérdező, 20k alatt ezeket javaslom:
Ha belefér ezt:
400W, de ez középkategóriás darab és lazán rábízhatód.
Azért gondoltam ekkora teljesítményű tápegységre mert a gyártó honlapján azt állt hogy ajánlott 500W, és akkor gondoltam hogy legyen nagyobb mert a nagyobb az biztos jobb ezért 650W.
Az azért van, mert sokan megveszik az olcsó vacak tápokat, amik névlegesen le tudnak adni 600W-t, aztán gyakorlatilag a +12V-os ágon már 30A körüli terhelésnél meginog a stabilitás.
Hidd el elég lesz a 400W-os is, nem első konfig ami beéri ennyivel.
Nem mellesleg látod a diagrammot hogy mennyit fogyaszt, ennél hitelesebb és valósabb forrás nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!