Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan válasszak tápegységet?

Hogyan válasszak tápegységet?

Figyelt kérdés

Már szinte minden ki van választva a géphez, de táppal nem tudok dűlőre jutni. Néztem sok márkát, és típust, de a teszteknél mindig sok negatívumot is írnak róluk, így teljesen elbizonytalanít hogy rosszul választok. (a tomshardware oldalt szoktam nézni mert ott sok a teszt)

Ezeket a főbb kiszemeltek:

Corsair RM750x

Seasonic FOCUS-GX-650 Focus GX

Be quiet! 650W BN282 Straight Power 11

FSP Dagger PRO 650W SFX

Cooler Master 750W V750 GOLD V2

Hiába kapnak jó pontokat, a negatívumok elég rosszul hangzanak pld gyenge forrasztás, nem hatékony 5v-os ág meg ilyenek.

Nagy vonalakban ehhez a géphez kellene:

Asus rog b550 e-gaming lap

AMD 5800x (tuning nem lesz)

32gb ddr4 3600mhz

Meg jelenleg egy RTX 2080 van, de ez később cserélve lesz egy erősebbre.

Valami tanács?

2022. ápr. 19. 16:35
 1/4 anonim ***** válasza:

Tier list alapján:

[link]

De annyi általában biztos hogy a Super Flower Leadex III, és az RMX-k, fölig a 2021-es, jobb mint a mezőny jelentősen.

2022. ápr. 19. 16:54
 2/4 anonim ***** válasza:

Seasonic, FSP talán minőségibb, mint a többi.

Nekem a Thermaltake is kihúzott 5 évet. Ma is jó, csak beletettem egy Seasonic-ot.

750W, 5950X és 6800XT van vele.

Bírja gond nélkül. Játék alatt 600W-ot nem evett még meg a gép, konnektorból.

Amire érdemes figyelni, hogy jó védelem legyen benne. Nem tudhatod, mikor krepál be vagy dugsz össze valamit rosszul.

A felsoroltak közül én az erősebb, gold-ot venném. Ha más is játszik, akkor meg maradnék a 750W-os Seasonic-omnál. Hacsak nem tervezel 3090 vagy 6900 VGA-t venni, akkor inkább 850W-osat tennék bele.

De én szeretek kicsit túlméretezni. Nem szeretem határon hajtani a dolgokat, gyorsabban öregszenek, kevesebb ideig bírják.

2022. ápr. 19. 20:54
 3/4 A kérdező kommentje:
Nehéz döntés ez meg kell hagyni. Sajnos egyszer régen ment már tönkre gépem a szar táp miatt így elég óvatos vagyok. Azt hiszem az egyik 40 ezres Corsairnál olvastam negatívumként hogy a védelme nem valami jó, és pontosan ezért rugózok rajta hogy ha egy 40 ezresbe is van olyan amibe nem jó a védelem akkor még is hogyan bízzak meg a többiben. Mert azt hinné az ember ha egy táp drága akkor az biztos jobb mint az olcsóbb, aztán lehet hogy nem.
2022. ápr. 20. 15:05
 4/4 anonim ***** válasza:

Lehetnek gyengébb szériák.

Ha nagyon parázol, akkor lehet építeni egy nagyon egyszerű elektronikát, ami védi az 5 es 12V-on lévő eszközöket. Viszont elintézheti a védelem nélküli tápot, ha kicsit már rossz.

Én nem vacakolnék ilyenen amúgy.

5 évente táp csere és nyugodtabban alszom.

2022. ápr. 21. 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!