Hogyan válasszak tápegységet?
Már szinte minden ki van választva a géphez, de táppal nem tudok dűlőre jutni. Néztem sok márkát, és típust, de a teszteknél mindig sok negatívumot is írnak róluk, így teljesen elbizonytalanít hogy rosszul választok. (a tomshardware oldalt szoktam nézni mert ott sok a teszt)
Ezeket a főbb kiszemeltek:
Corsair RM750x
Seasonic FOCUS-GX-650 Focus GX
Be quiet! 650W BN282 Straight Power 11
FSP Dagger PRO 650W SFX
Cooler Master 750W V750 GOLD V2
Hiába kapnak jó pontokat, a negatívumok elég rosszul hangzanak pld gyenge forrasztás, nem hatékony 5v-os ág meg ilyenek.
Nagy vonalakban ehhez a géphez kellene:
Asus rog b550 e-gaming lap
AMD 5800x (tuning nem lesz)
32gb ddr4 3600mhz
Meg jelenleg egy RTX 2080 van, de ez később cserélve lesz egy erősebbre.
Valami tanács?
Tier list alapján:
De annyi általában biztos hogy a Super Flower Leadex III, és az RMX-k, fölig a 2021-es, jobb mint a mezőny jelentősen.
Seasonic, FSP talán minőségibb, mint a többi.
Nekem a Thermaltake is kihúzott 5 évet. Ma is jó, csak beletettem egy Seasonic-ot.
750W, 5950X és 6800XT van vele.
Bírja gond nélkül. Játék alatt 600W-ot nem evett még meg a gép, konnektorból.
Amire érdemes figyelni, hogy jó védelem legyen benne. Nem tudhatod, mikor krepál be vagy dugsz össze valamit rosszul.
A felsoroltak közül én az erősebb, gold-ot venném. Ha más is játszik, akkor meg maradnék a 750W-os Seasonic-omnál. Hacsak nem tervezel 3090 vagy 6900 VGA-t venni, akkor inkább 850W-osat tennék bele.
De én szeretek kicsit túlméretezni. Nem szeretem határon hajtani a dolgokat, gyorsabban öregszenek, kevesebb ideig bírják.
Lehetnek gyengébb szériák.
Ha nagyon parázol, akkor lehet építeni egy nagyon egyszerű elektronikát, ami védi az 5 es 12V-on lévő eszközöket. Viszont elintézheti a védelem nélküli tápot, ha kicsit már rossz.
Én nem vacakolnék ilyenen amúgy.
5 évente táp csere és nyugodtabban alszom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!