Szerintetek 64GB ram overkill lenne?
Egy Asus TUF A15 2021-be szeretnék több ramot instalálni. Ez az F605QR:
- Ryzen 7 5800H
- RTX 3070
Ezen a gépen már most is használok CAD meg render programokat, időnként képet szerkesztek. A jövőben viszont szeretnék nekifogni videókat is vágni rajta (DaVinci Resolve-al, valószínűleg). Lehetőleg 4K-ban.
Szerintetek ehhez a célhoz nagyon nagy oberkill lenne a 64 GB ram?
Még kiegészíteném annyival, hogy videószerkesztésnél is legalább olyan fontos a ram sebessége, mint játékoknál?
Komolyabb szintű videószerkesztéshez még kevés is jóformán.
A sebessége amúgy itt több deferenciát képes okozni mint játékok esetében, bár ez eléggé programfüggő, van amelyik a nagyobb órajelet szereti, van amelyik a kisebb késleltetésre érzékeny, bár kép és videószerkesztés esetében inkább a sebességet szeretik jobban.
Ennél több ramot nem hiszem, hogy támogatna. Hivatalosan így is csak 32GB a maximum, nem hivatalosan elfuttatja a 64GB-ot is.
Sajnos a webáruházakban csak 3200mhz/cl20 meg 2993mhz/cl17 sebességű modulokat találtam.
Gskill-nek van 3200Mhz CL18-as kitje F4-3200C18D-32GRS
Illetve Corsairnek 3800Mhz CL18, de ennek az ára is ehhez mérhető.
Nem baj, mert a laptopom úgyis csak 3200mhz-t támogat maximum :)
A kérdésben megfogalmaztam, hogy a 32GB csak hivatalos a maximum mennyiség. Nem magamtól írtam, hogy nem hivatalosan a 64-et is kezeli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!