A számítógépasztal a rajta elhelyezett géptől enyhén elektromosan ráz. Mennyire káros ez az egészségre? Mit lehet ellene tenni?
Ha nincs földelés akkor ne is használd! Nekem is volt ien esetem csak nálam a hosszabító-ból kicsúszott a föld és néha úgy rázott h áhh!!!!
Sajna ez okozott nekem szívzörejt is egyszer így korházba is kellet mennem!!
Ne kockáztass!!
Akkor irány egy villanyszerelő, hogy kösse be.
Mint ahogy már írták halált okozhat, ezen kívül tüzet is, agykárosodást, bénulást. Jó szórakozást! (Csak ijesztgetni akarlak, de a lényeg annyi, hogy tényleg veszélyes.)
Ha az asztal fából van akkor az nem vezeti az áramot.
Ugyanígy ha a gép maga fémtalpakkal van, és a földhöz érintkezik (nem a fa padlóhoz vagy ilyesmihez, hanem olyanhoz, ami vezeti az áramot) akkor nincs nagy veszély.
Ugyanígy ha a padlód nem vezeti az áramot, és nem érintkezik a tested valamivel ami le van földelve, vagy feszültség alatt van (vagyis ha nincs merre mennie az áramnak) akkor nem ráz. De nagyon veszélyes, mivel ha egy kicsit is hozzáérsz valamihez ami földelve van (pl a föld, vagy egy szeg a padlóban vagy akármi) akkor megráz!
Köttetsd be a földelést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!