IDE-SATA átalakító?
Az új gépemen nincs IDE csatlakozó, de van egy régi HDD-m amin fontos adatok vannak, és be kéne rakni a gépbe. Ezt
az átalakítót néztem a kérdésem az, hogy a HDD-n lévő másik csatlakozót (amin az áramot kapja) tudja helyettsíteni ez:
[link] ?
Minden meg lett válaszolva. Mi az ami még kérdés?
(minek lett kiemelve?)
Egészen pontosan semmit nem kell neked!
Új számítógépben a világ legnagyobb hülyesége IDE merevlemezt folyamatosan belső lemezként használni. Elavult technika, csak lassítaná a gépet. És az átlag IDE -s lemezek amúgy is olyan kis kapacitásúak, hogy nem éri meg a küszködést.
Ha az adatmentés a cél, akkor meg minek költeni több ezret csicsás átalakítókra, amit csak 1-szer használnál az életben? Gondolkozz!
Biztos van valahol egy ismerősöd, akinek még porosodik valahol IDE csatlakozó gépe. Berekjátok, lementitek róla a fontos adatokat. És itt vége a történetnek. Utána felrakod a hardverapróra retrós cuccnak, vagy megy a veszélyes hulladékba.
Akkor gagyi ismerőseid vannak. :D
Esetleg még az alábbi jó lehet, én használtam ilyet korábban, az működött.
Tápot meg tudsz neki adni a tápegységedről. Még a legújabbakon is akad 1-2 molex csatlakozó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!