Miért nem elég egy kábel a soros porthoz?
Szerintem nincs hozzá szoftver . De egy ilyen dolgot hogy figyelje a gép azt a portot ,most függetlenül hogy usb csatolón keresztül jön a soros adat ,simán lehetne valami c++ programot írni rá nem? Aztán az adatokat táblázatkezelőbe kéne bevinni, az lenne a lényeg.
De akkora ügyet csinál belőle mintha nemtudom hánymillióba kerülne hogy valaki ezt a nyomorult összekötést megcsinálja. Szerintem is csak egy kábel kell utána szoftveres a kiolvasás.
Pl azért mert a PC és a mérleg 3m-re van egymástól, de nektek csak 2m-es kábeletek van.
Vagy az erek számára gondolsz. Jellemzően 3 vezeték kell: test, adás, vétel. (ámbár felváltva az irányt 2 vezeték is elég ha felkészítik erre)
Ha valami ősrégi, pláne ha DOS program van hozzá, az nem biztos, hogy fogja tudni kezelni az USB-RS232 átalakítót. Legtöbbször COM1 portot keres egy ilyen program, de az adapter inkább COM3 szeret lenni.
Szívtam eleget anno ilyenekkel, mikor soros kútvezérlőt kellett összehozni a kasszaszoftverrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!