Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit tud az Apple amit a...

Mit tud az Apple amit a Microsoft nem?

Figyelt kérdés

két ismerősöm marhára odavan az apple-ért meg a mac-ért, pedig az én tapasztalatom és jópár családtagom illetve ismerősöm aztmondja, hogy a mac ugyanazt tudja mint a windows, csak drágább. ugyanez az iPhone-val is. sznobok tömkelege vásárolja, ugyanis iszonyú drága, nem akarok konkrét árat mondani mert biztosan kevesebbet mondanék mint igazából.. arról nem beszélve hogy igazából azon kívül hogy játszol rajta meg fényképezni tudsz vele, azon kívül nemsok más dologra jó.. a töltője is valami tragédia. én nokia 5800-at használok, 30 ezer forint (ez sem olcsó, de legalább többszörrösen kevesebb mint az iPhone) és sokkal jobb... van ceruza hozzá lehet rajta írni, iphone az érintőfelületű és nem ceruzaérzékeny. van rajta gps ugy mint az iPhonen, azzal a különbséggel ha bekapcsolod akkor nem merül le 1 órán belül az egész telefon, ehhez kapcsolódóan jobb az akkumlátora, internetet ugyanúgy lehet rajta kezelni, lehet internetet megosztani bluetoothon laptoppal az iphone-val ellentétben. van wifi, bluetooth, zene lejátszó stb.

az egyetlen szar cucc rajta a fényképező mert az hogyha nem állítom be rendesen akkor autó nagyon fakult képeket csinál, viszont van vakuja (akármilyen szar, de van iphonnal ellentétben) és a kamerázás az HQ-ba megy. iphonenak nemtudom milyen a kamerája, azt nem ismerem.

és mégis, az iPhone lett a világ legjobb okostelefonja, mikor szerintem semmit sem tud.. jópár telefon van ami lehagyja az iPhonet, pl HTC, nokia példányok, és van egypár még..

ugyanez a windows-szal meg a mac-kel, ugyanazt tudják, csak máshogy néznek ki és a mac drágább.

és szerintem is a logója is tiszta ronda.. alma amibe már beleharaptak.. ha a logók szerint nézném akkoris az ablakokat venném mint a félig megevett almát...

2010. szept. 19. 18:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Ámérikái divat...

Annyi, hogy szebb, jobban néz ki, dizájnosabb. Nem feltétlen jobb és biztonságosabb.

2010. szept. 19. 18:45
 2/11 anonim ***** válasza:
49%
Grafikai és egyéb multimédia munkákhoz jobb a Mac. A legtöbb stúdióban is azt használják. Maga az oprendszer is sokkal jobb mint a Windows, vírusok sincsenek rá. Igaz, hogy a gépek ára nagyobb mint egy sima PC-é, de figyelembe kell venni, hogy kapsz hozzá oprendszert is. Ami az iPhone-t illeti, valóban vannak nála jobb telefonok, de még így is a legjobbak között van. Amiket felsoroltál, hogy a Nokia tud, a legtöbbet tudja az iPhone is, és pluszba még rengeteg program van hozzá.
2010. szept. 19. 19:13
 3/11 anonim ***** válasza:
72%
A drágább jobb. Annyival jobb, hogy stabilabb a rendszerük, mivel az oprendszer a saját hardverekre települ fel, a mmicrosoft pedig csinál egy oprendszert és kínában gyárták hozzá a sok selejt hardvert, ezért van annyi baj. Viszont olcsóbb. Amúgy meg... jobb marketing. Ennyi!
2010. szept. 19. 19:40
 4/11 anonim ***** válasza:

"a mmicrosoft pedig csinál egy oprendszert és kínában gyárták hozzá a sok selejt hardvert, ezért van annyi baj"

Bizonyára a rossz hardware-ek a hibásak azért mert az op.rendszer nem képes takarítani maga után a merevlemezen... (hogy csak ezt említsem) :D

Lehet, hogy a Nokia képes mindenre, amire az iPhone is, de azt sem hanyagolhatod el, hogy az iPhone szoftverje milyen könnyedén és szépen működik... szóval stabil és jó (bár felfedeztek egy nagyon nagy hibát az iPhone-okban, ezért én nem vennék... még... :P) :D

Még a design-t említeném az iPhone javára... és az Apple javára...

Abban igazad van, hogy nagyon drága, és nem ér meg annyit... ugyanígy a mac-ok sem érnek annyit, mint amennyit el mernek értük kérni...

2010. szept. 19. 19:57
 5/11 anonim ***** válasza:
nem fagy le vahy nem annyira de nekem sikerült ami nem kis dolog ja és nem megy tönkre olyen hamar
2010. szept. 19. 21:03
 6/11 anonim ***** válasza:
A múltkor láttam Macot laptopon, félelmetesen gyorsan töltötte be a képeket. Hihetlen volt.
2010. szept. 19. 21:09
 7/11 A kérdező kommentje:

háát, képeket félelmetesen gyorsan a windows is tud. ha van rajta gyors net.. vagy ha nem netről megy akkor meg persze hogy gyorsan bejönnek a képek

amúgy nem hiszem hogy mac-ra nincsen vírus... az olyan mintha aztmondanám hogy mittudomén van 1 játék és az azért jó mert nem lehet illegálisan letölteni.

2010. szept. 19. 21:59
 8/11 anonim ***** válasza:
Almás logót...
2010. szept. 20. 02:14
 9/11 anonim ***** válasza:

Sok érdekesség van az irásban.A tefon részében a savanyú a szölő sztorit látom.Szerintem és a szakértők szerint is most a legobb telefonok az Androidos készülékek.Igaz ez nem egy gyártó hanem több,igy nem lehet azt mondani hogy az XY a legjobb készülék.

Ez a IBM és MAC(igen nem Microsoft és MAC!!!) ugyan úgy örök harc mint az Intel vs AMD,ATI vs Nvidia stb.

Elöször is számitógépekben MAC és IBM kompatibilis procik vannak.Igaz ma már a MAC gépekben is Intel proci van.A Microsoft ellenpárja az Apple ugyanis ezek szoftverfejlesztö cégek.Amit össze kellene hasonlitani az a Windows és az OSX,ugyanis ez a kép operációs rendszer!

Régebben az OSX csak az Apple gépeken futott(akkor volt még igazi a MAC)de ma már a MACekben is INTEL proci van szóval mostmár bármelyik PCre lehet OSX-et rakni.

Az ogy melyik a jobb? Sokan azt mondják hogy pl zenészerkesztésre jobb a MAC.Nem tudom,nem probáltam még soha.De hozzá tartozik hogy jómagam is láttam már MACet fagyni,ott sem fenékig tejfel minden.Játszani abszolut nem való a MAC,nem arra való! Használtam már többször MAC-et én nem tartom annyival jobbnak mint amennyivel többe kerül.Steve Jobsnak sikerült azt elérnie hogy nem termékeket adnak el hanem alkotásokat.Itt a desinget is meg kell fizetni.

A virusokról meg annyit hogy ugyan annyi virus van OSX-re mint Linuxra.Ha nem tünt volna föl a virusok túlnyomó többsége a microsoft termékekre van gyártva.

Én személyszerint nem vagyok oda a MACért,föleg azért mert szeretek játszani,és arra csak a windows alkalmas!

Mint ahogy azt a kép is mutatja :D [link]

2010. szept. 20. 22:16
 10/11 A kérdező kommentje:

hát a képen látszik hogy a mac "egyszerűbb" de ez a kép egy mac fényező, ugyanis azt akarja feltüntetni hogy a mac gépek mennyire egyszerűek, mikor ahogy látom a dellesen egy millió kacat van ami nem is kéne, pl. webcam, infra stb..

amúgymeg microsoftra azért készül több vírus mert népszerűbb, ez egyértelmű. szerintem a mac drága és azon kívül hogy kevesebb a vírus rá nem tud sokkal többet. a szépség meg LOL, ha szépségre vágysz microsoftnál letöltesz akármilyen ingyenes skint, vagy eleve windows vistát vagy 7-et veszel. ennyi.

mondjuk nekem ingyen adják a windowsos dolgokat mert családomból nem egy ember dolgozik microsoftnál, ezért is szeretem jobban..

2010. szept. 20. 23:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!