Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A Microsoft SSD használatára...

A Microsoft SSD használatára kötelezi az OEM partnereit nektek erről mi a vélenyetek? Legtöbb új laptpokban már csak SSD van!

Figyelt kérdés
2022. jún. 10. 22:47
 1/10 A kérdező kommentje:
2022. jún. 10. 22:47
 2/10 anonim ***** válasza:
74%
Épp ideje volt.
2022. jún. 10. 22:51
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Én azt gondolom erről, hogy ez egy jó, és rossz dolog is.

Mármint, nem nagyon tiszta, hogy a hdd miért ne volna elég, ez úgy hangzik nekem, mintha szükség lenne valamire, a rendszeren belül, ami folyamatosan használja a hdd-t, ezáltal, a hdd nem bírná a tempót.

Másrészt, ez azért is jó dolog, mert az SSD valóban gyorsabb, mint a hdd.

2022. jún. 10. 22:52
 4/10 anonim ***** válasza:
45%
Semmit, várható volt. A low-end kategórián kívül már amúgy sem használ senki HDD-t rendszermeghajtóként. Ettől függetlenül természetesen továbbra is telepíthető lesz a Windows oprendszerek mindegyike HDD-re, ha ez minden vágyad.
2022. jún. 11. 00:43
 5/10 anonim ***** válasza:
30%
A Microsoft most azt a stratégiát folytatja, hogy ha már nem sikerült normálisan megírni az oprendszerüket, akkor igyekszik eltüntetni azokat a hardvereket, amiken az nem futna jól. Ezért nem hajlandó 1-2 évnél régebbi gépekre települni, és most ezért kötelezi a szerződéses gyártóit, hogy véletlenül se tegyenek a gépeikbe merevlemezt. Egyébként 99%-ban nem is tennének, mert már a 10-et sem sikerült úgy megírni, hogy elfogadható módon fusson merevlemezzel.
2022. jún. 11. 00:57
 6/10 anonim ***** válasza:
23%

#4 "A low-end kategórián kívül már amúgy sem használ senki HDD-t rendszermeghajtóként."

Dehogynem. Csak nem a Microsoft bűvkörében.

2022. jún. 11. 00:58
 7/10 anonim ***** válasza:
59%

#6:

* System76 laptopok - POP!_OS Linux rendszerrel előtelepítve: [link]

* ThinkPad X1 Carbon Gen 10 - ez kérhető Ubuntu/Fedora operációs rendszerrel: [link]

* Dell XPS 13 - "vagy Ubuntu 20.04 LTS operációs rendszerrel": [link]

* Entroware - Linuxos laptopok: [link]

* Tuxedo Linuxos laptopok: [link]

ezek mindegyikét SSD-vel szállítják

2022. jún. 11. 01:28
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Legalább 5 éve nem találkoztam gyárilag HDD-vel szerelt bármilyen géppel (OK, 1-2 kivételtől eltekintve), így ez nem oszt, nem szoroz, amúgy sem hiszem, hogy terveztek volna ilyet. Régebbi gépre pedig nem lehet/ajánlott Win 11-et tenni. Ettől függetlenül második meghajtó lehet ott, akár HDD...
2022. jún. 11. 06:22
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Rendszert kb akármilyen gépen ajánlott SSD-re rakni, már jó sok éve. Ebbe semmi meglepő dolog nincs. Nagyon elavult gépekben lehet, hogy nincs SSD, de ott a win11 amúgy sem lenne opció.

Úgy gondolom nagyon szűk az a réteg, akit ez valóban érint.

Azért az remélem megvan, hogy a poreszt tárolhatod ettől függetlenül HDD-n.

Amúgy sem értem ezt a nagy felhajtást a téma körül. Emberek 2 évente 300 ezerért telefonokat cserélgetnek arra, hogy messengert használjanak rajta. De 40k rengeteg egy SSD-ért cserébe :D

2022. jún. 11. 08:50
 10/10 anonim ***** válasza:

5#

Bármelyik Unix-kopihoz képest nagyon jól megírt.

Igazi unix filozófia = pakoljunk egymásra mindenfélét amíg a használhatóság küszöbét eléri

2022. jún. 11. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!