Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nyomtató hány évig bírja ?...

Nyomtató hány évig bírja ? Mennyi az élettartama ? Nekem egy 8 éves Canon nyomtatóm van, hibátlanul működik. Öreg nyomtatónak számít ? Típusa: MG3550

Figyelt kérdés

2022. máj. 27. 09:32
1 2
 11/13 anonim válasza:
nekem egy HP LaserJet Pro M15 van/volt. 2018-ban vettük, 2019-ben cseréltünk benne tonert,ami tavalyig bírta,tavaly megint kapott egy tonert, néhány napja még nyomtattam vele,majd tegnap hiába nyomkodom,már nem kapcsolt be. Szétszedtük a biztosíték jó benne. Lejárt a garancia. Szerintem ez a tervezett elavulás része. Veszek majd másikat,de nem HP-ét,az tuti
2023. márc. 6. 00:34
 12/13 anonim ***** válasza:

4, avagy kérdező: egy telefont szerintem nem lehet egy nyomtatóhoz hasonlítani. Egy nyomtatóval nyomtatsz, ha szépek a színei, időnként karban van tartva (le van futtatva a karbantartási program, úgy mint fuvókák, miegyebek ellenőrzése, stb.), és ha a drivere működik, akkor az működik, amíg mondjuk windows10-ről nem frissítesz 11-re és van hozzá driver, ha nem szárad be a festék, stb. az működik.

A telefonon szoftver fut, ami x ideig kap frissítést, illetve biztonsági frissítést (utóbbi fontos), ha nem kap, utána már rohamosan avul. Ezt a laikus abban veszi észre, hogy lassul a készülék, nehezebben fér el rajta az ember, stb.

Szerintem nem lehet a telefonhoz hasonlítani. Olyan ez, mintha az almát akarnád a káposztához hasonlítani úgy, hogy az egyik egy gyümölcs, a másik meg egy zöldség.

2023. márc. 6. 14:02
 13/13 anonim válasza:
Epson Stylus DX8450 multinyomtatóm van (4 színes, tintasugaras). 2008 decembere óta működik. Havonta ha nyomtatok. Igyekszem kéthetente fejtesztet nyomtatni de van hogy ez lemarad (1-2 hónap is van hogy csak áll). Időnkét fecskendővel ablaktisztítós alkoholt fecskendezek a patronba és ez megoldja amikor csíkoz. Patronok fillérek (4-500 forint), csodálom hogy még mindig megy, de ahogy nézem a piacot, nem találok olcsóbb megoldást. Ráadásul tetszik a kihajtható színes LCD kijelzője is. Szkennerje aranyat ér, mikor gyorsan kell valamit szkennelni. Nagyon ritkán kell, de amikor kell akkor nagyon. Szóval ezzel az alkoholos befecskendezéssel sokáig bírja ez az akkor is már belépő 15 ezer forintos Epson, amire szintén azt mondták, hogy pár évig fogja bírni, mert úgy van programozva. Megcáfolva szerintem.
dec. 5. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!