Mennyire gagyi márka a PowerColor? Megéri megvenni ezt az RX 6600-ast?
Azt vettem észre, hogy 17 ezerrel olcsóbb, mint az Asus. Nyilván az sokkal minőségibb kártya.
Viszont az is feltűnt, hogy van egy másik PowerColor-os ugyanilyen RX 6600-as kártya csak 15 ezerrel drágább:
Ennek a Hellhound neve van az olcsóbbnak meg Fighter.
Amit kinéztem magamnak azért ennyivel olcsóbb, mert ez egy gagyibb PowerColor vagy ezt a márkát eleve kerülni kell?
Jó lenne, ha tudnék végre venni normális józan árban (max 160) egy RX 6600-ast, de nem akarok szívni sem vele, hogy utána túlmelegedjen meg gariztatni kelljen akkor inkább összeszorított farpofával megrendelem a drágábbat.
Szóval érdemes megvenni ezt a 160 ezres PowerColor kártyát vagy nézzek inkább drágábbat? (mondjuk Asus)
"A Hellhound is teljesen jó lesz."
Ezt úgy fogalmaztad mintha az lenne az olcsó. Én a Fighter-t néztem ki magamnak, az 160, a Hellhound pedig 175. Ha előbbi is megbízható és minimális eséllyel szívhatok csak vele, akkor nyilván inkább az olcsóbbat venném meg, mert az a 15 ezer jól jönne másra (hűtő, ház, pendrive stb.) amit még tervezek venni.
A hűtés a drágábbikon masszívabb, méretre is nagyobb.
De én nem látok nagy különbséget így szemre, 3 hőcső, ugyanolyan bordák..., inkább a világítás dobhatta meg az árát.
- Azért a 7 hőcsöves TUF-al összevetni a 3 hőcsöves Powercolort elég merész :)
Mondjuk 6600-ból nincs is TUF, nincs értelme, dual van csak mert az a megoldás bőven elég neki. 6700-ból már van TUF is.
Amíg az Asus 10 év múlva is vígan muzsikálni fog, addigra ez már újra fel lesz dolgozva a veszélyes hulladékok közül.
Az egy másik kérdés hogy van-e szükség 10 évre a mai világban...
A garancia idő 3 év, addig egészen biztosan el fog menni ez is.
Addigra meg valószínűleg cserélni kell megint, mert jön a cyberpunk 3099 meg minden ilyen amihez kevés lesz :)
Összességében egyébként elmondható, hogy ennek az AMD kártyának jobb hűtése van, mint az RTX 3050-nek? Mert az volt az elsődleges szempont (megbízhatóság, fogyasztás, hő). Úgy tudom ezekben jobb, illetve teljesítményben forma-forma.
Egy RTX 3050-es rendelést emiatt a kártya miatt vissza is mondtam és végül a Hellbound RX 6600-ast vettem meg. Remélem nem volt totális hiba a változtatásom.
Hát ezt nem igazán lehet szerintem megmondani így.
Van RTX3050 aminek mérföldekkel jobb a hűtése. És van aminek rosszabb.
És van amit úgy adnak ki hogy picit alulméreteznek, ezért az egyetlen ventilátor is bőven elég rá. Van amit picit túlhúznak és ezt 3 ventilátoros megoldással ellensúlyozzák ami teljesen megbízható marad úgy.
Ez olyan kb. mint hogy piros vagy kék autót vegyek, nem igazán ez az a paraméter, ami alapján el lehet dönteni.
- Én azt szoktam tanácsolni, olyat vásároljanak amire minimum 3 év garancia van. Az egy elég erős "miheztartás". Ha a gyártó nem tudná ezt garantálni az eléggé veszteséges termék típus lenne.
Nvidia vs Amd témában nem vagyok járatos, szinte mindig nvidia kártyám volt. Anno 1000 éve jobban szeretem a beállításait és azt szoktam meg. És amikor 3d televízióm volt is az nyújtott nekem támogatást hozzá, és hát így maradtam :)
De a teszteket elnézve az RX6600 erősebb az RTX3050-nél. (Mondjuk az olcsóbb is, ez inkább a 2060-al van egy árban ami szintén gyengébbnek tűnik)
Mondjuk én nem abban a boltban vásárolnék. Az árukeresőn bal oldalt tudsz szűrni, így a legjobb áron tudod megvásárolni a terméket amit kinézel.
Én MSI és Saphire terméket is találtam így olcsóbban a PColornál ott.
#8: Az unibolt-tól nem mertem rendelni, hiába olcsóbb, már-már gyanúsan olcsó és úgy látom cseh székhelyű ami nem tudom miben számít, de inkább rendeltem a firstshop-tól leárazva 159-ért egy Hellbound rx 6600-ast (egyből vissza is ugrott az ára). Nagy szerencsém volt.
Remélem jó vásárt csináltam vele és nem követtem el hibát, hogy emiatt a kari miatt visszamondtam az rtx3050-et.
De erősebb, kevesebbet fogyaszt, jobb a hűtése (teszt alapján). Nem tudtam nem emellett dönteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!