Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik az erősebb videókártya?

Melyik az erősebb videókártya?

Figyelt kérdés

Az RTX 2060 Super vagy az RTX 3050?

Úgy tudom, hogy a 3xxx széria nem lett annyival erősebb. Viszont bele kerültek olyan funkciók amik sokkal jobbá teszik a 3xxx szériát. Tehát nekem az a kérdésem, hogy pl nagyobb felbontáson melyik, hogy állja meg a helyét. A nagyobb felbontás alatt értem mondjuk a 21:9, 32:9 képarányokat és a Full HD-nál magasabb felbontásokat. Az is érdekelne, hogy melyik 165Hz monitor mellé termedt darab? Illetve RTX, DLSS esetén mi a helyzet. Mert pl a GTX 1080 Ti hiába erősebb ezeknél a kártyáknál. Ugyan tudja a RTX, Dlsst az is. Viszont ha bekapcsolja rajta az ember akkor bőven elvérzik ezekhez a karikhoz képest. Ugyanez vonatkozik a Gtx 16xx kártyákhoz is. És elvileg AMD karikra sincs olyan jól optimanizálva.

De hiába irkálok én itt szerintem 150 ezres vga-k esetén örűlhetek, hogyha QHD 60 Fps-em meglesz. Gondolom persze RTX nélkűl. Vagy Full HD, Rtx mellett.

Az is kérdéses számomra, hogy a gépem vajon kihajtja e ezeket a vga-kat?

Intel Core I3 10300-as proci

24gb ddr4 2133 cl11 ram

nJoy Titan + 600W táp

2022. máj. 18. 13:08
A kérdező szavazást indított:
RTX 3050
RTX 2060S
12 szavazat
 1/4 anonim ***** válasza:
75%
Ezekkel a kártyákkal fullhd-ben is felejtős a raytracing. Az rtx pedig nem egyenlő a raytracinggel.
2022. máj. 18. 13:12
 2/4 anonim ***** válasza:

Az 1080 Ti nyers erőben picivel erősebb, mint egy 3060.

Amit az RTX kártyákkal nyerhetsz, az a DLSS adta felskálázás, az 1080-as és társai még nem tudják.

A két kártya közül egyértelműen a 2060 super a jobb, de raytracing kevés játékban van és ha használni is szeretnéd, oda nagyon kell a kakaó.

Minden játékban QHD-ban nem lesz annyi fps-ed, hogy megérje sok Hz-es monitort venned. Oda már 3070 vagy jobb kéne.

Játék meg felbontásfüggő, hogy mire elég a procid. Nagy felbontáson a VGA szokott a szűk keresztmetszet lenni. A 10-es generációs i3-sok nem rosszak.

2022. máj. 18. 17:05
 3/4 anonim ***** válasza:
2022. máj. 18. 17:30
 4/4 anonim ***** válasza:
2060s van a gepemben, full hd-n eddig minden játék korrekt fps-sel ment rajta. Az rtx-et is vitte, pl BF5-ben, Controllban, dlss nélkül is.
2022. máj. 18. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!