Miért nem érzékeli normálisan a Samsung 860 EVO SSD-t a Windows?
Adott egy 860 EVO 500 GB, (kb 2 éves) amire szerettem volna egy friss Windows-t rakni. Miután letelepítem, nem bootol, hanem bedob a Biosba vagy "reboot and select proper boot device"
hibaüzenet. Van egy HDD-m amin van Win, és gondoltam arról bootolok és bedugom mellé az SSD-t, hogy mit ír róla a HD sentinel, Samsung Magician.A HD Sentinel szerint 95% és mint meghajtó ott van a fájlkezelőbe. Az eszközkezelőbe ott van a HDD, és egy Microsoft Storage Space Device, és a 860 EVO, de csak így ismeri fel? Kép: [link]
Samsung Magician se ismeri fel mint SSD. Ez mitől lehet? Valakinek valami tipp?
Annyi látszik hogy nem teljesen úgy telepítettél ahogy kellett volna. Azért van az a hiba. Megoldási javaslat:
- húzd le a hdd-t
- bootolj be ugyanúgy a telepítő pendriveról mint telepítéskor
- nyelv választás utáni képen ne a Telepítést válaszd hanem a "Számítógép javítása"-t
- Hibaelhárítás
- Indítási javítás
Remélhetőleg ez helyre teszi.
Körülbelül már vagy 124x próbáltam 🙄 Az volt az első, miután nem bootolt. Ez az indítási Javítás annyit ér hogy inkább nem mondok semmit, a helyzetek 99%-ban nem
tudja megoldani a problémát, mert gondolom azt már lusták voltak beprogramozni a dev-ek
Akkor hagyd a javítgatást.
Húzd le a hdd-t, állítsd alapra az (uefi)biost és telepítsd e szerint tisztán újra a wint. Szigorúan követve minden lépést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!