Hogy lehet, hogy normálisan működik a laptopom win 8-cal?
Előtte évekig win 10 volt rajta, legális, kicseréltem benne a hdd-t ssd-re, azóta állandóan kifagyott, még úgy is hogy visszaraktam a régi hdd-t. Megelégeltem, felraktam win 8.1-et, ezzel hibátlanul megy Oo.
Win 10 alatt állandóan felmelegedett a proci miután belenyúltam, beindult a venti, és lefagyott a rendszer.
Itt is beindul néha, de nem fagy ki.
Szerintetek milyen magyarázat lehet erre?
nem tettel fel valami drivert vagy rosszat
amugy pedig valami hardveres gondot lehet okoztal vagy bios ellalitodast
csak ehhez win8 mashogy all
win10 legujabbra felfrissult?
többféle win10et is telepítettem, kalózverziótól a microsoft oldaláról letölhető isoig. Gyári kulcsom van hozzá. Mindegyikkel kifagyott, rufus-szal másoltam fel pendrivera, nem mókoltam vele. Bios is a legfrisebb verziójú.
Drivereket meg nem raktam fel semmilyet soha, régen se volt win10emhez, és működött vele (integrált videókártyás, máshoz mihez kéne driver?) .
csak netezésre használom, már nem akarok kíséreletzni vele, mert nincs most felesleges pénzem egy új laptopra, és nekem ugan azt nyújta a két rendszer. Veszek egy retail kódot rá, és kész. Csak csupán nem értem, mi lehetett a gond..
És volt olyan is, hogy 4-5 napig hibátlanul ment, majd újra elkezdett szarakodni randomra.
Jah, és fun fact: visszaraktam a régi hdd-t, amin a régi os-t használtam 2 évig mindenféle hiba nélkül, és azzal is ugyan úgy kifagyott :D
Biosban se állítgattam semmit.
Szal ez egy ilyen X akták féle rejtély lesz.
Szerinted miért szidják annyian a Win10-et?
Nem azért, mert "fúúúj, ez új, kérjük vissza a régit, emrt az tetszik". Az ilyesmi panaszok 1-2 év alatt el szoktak ülni. A Win10 már 5 éves, és még mindig rengetegen szidják. Azért, mert egy következetlen, hibáktól hemzsegő rendszer. Ráadásul jókora hardverigénnyel. Lehet, hogy eleve szétfagyott volna a géped, ha melegszik (ez viszont hardveres probléma), csak a kisebb hardverigény miatt a Win8-nál erre nem került sor. De lehet, hogy valami csudaszuper új driver, vagy annak a hiánya okozta a gondokat.
megmondom neked őszintén, mezei user szinten nekem tök mindegy volt, mert működött. De amióta elkezdett belassulni használhatatlan lett a gép. Ezért is vettem bele egy SSD-t, na onnantól kezdődött az egész herce-hurca. Először azt hittem, hogy hibás az SSD. Ezért visszaraktam a régi HDD-t, de már azzal is elkezdte csinálni.
Úgy voltam már vele múlthéten, hogy ez már tűrhetetlen, kipróbálom win 8.1gyel. És működik. Hibátlanul. És mintha a rendszer is sokkal fürgébb lenne, pedig nem egy erőgép ez, i3 1,9 ghz, 8gb ram, dell laptop.
Win 10 miben jobb amúgy mint ez a rendszer? Más kezelőfelület, azt kész?
Figyuzz csak,
Particionàld ketté az SSDt, és az egyiken a win 10 legyen, a másikon meg a win 8.1
Ennyi az egész, minden futni fog. .. vagy itt, vagy ott..😁👍
Nekem így van..👍
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!