Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ez a laptop megér ennyi pénzt?

Ez a laptop megér ennyi pénzt?

Figyelt kérdés

[link]

Erről lenne szó, (154.000ft jelenleg). Programozásra használnám (c++ főleg). Látom hogy most elég olcsó. Megéri ez vagy van jobb opció?

2022. máj. 10. 22:19
 1/2 anonim ***** válasza:
91%

Ezt kapod még ennyiért:

[link]

Az egy magot terhelő alkalmazásokban az általad linkelt inteles gép jobb, viszont a sok szálat kihasználó alkalmazásokban az AMD ( amit linkeltem ) durván jobb. A sok szálat kihasználó alkalmazásokban a teljesítményelőnye +40-90% közötti ( alkalmazásfüggő ).

Normál használatnál annyi előnye lehet za AMDnek, hogy talán hosszabb az akkus üzemideje ( mindkét linkelt modellben a 42Wh-s azaz majdnem a legkisebb akku van ).

Most nagyjából ez a két "best buy" van ennyiért. Ha az egy magos teljesítmény a fontos számodra akkor inkább az intel amit linkeltél. Ha kihasználod a +4 szál előnyeit akkor pedig az AMD.

2022. máj. 10. 23:02
 2/2 anonim ***** válasza:
37%

Az ilyen "megéri-e?" kérdésekre soha nincs egzakt, helyes válasz. Ha Neked - vagy az aktuális vásárlónak - megéri annyi pénzért az, amit kap érte, akkor megéri. Ha nem, akkor nem. Nem vagyunk egyformák, különböző igényeink vannak, ami egyikünknek megéri, az lehet, hogy másikunknak a legkevésbé sem.

Én 110-ért vettem egy Acer TravelMate notit, amire sokan zsigerből rámondanák, hogy na, ilyen gyenge gép aztán nekik nem kell. Én meg tudtam, hogy mit akarok. Netezek rajta (utazás közben kapcsolattartás), ha úgy van, fejlesztek is, általában Lazarusban, Perlben, vagy C-ben. Igaz, a "nagy gépem" jóval erősebb, de ez amire kell, arra tökéletesen megfelel. Nekem megérte. Sőt, a Linux kifejezetten kényelmesen érzi magát rajta. :) Persze, akinek mondjuk Win11 kéne AAA-s játékokkal, annak nyilván ez nem lenne opció. De erre írtam, hogy az egyéni igények döntik el, hogy megéri-e valami.

2022. máj. 10. 23:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!