Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az alábbi használt laptop...

Az alábbi használt laptop megér 210 ezer forintot?

Figyelt kérdés
i7 6700hq proci, integrált gpu, 17.3" FHD IPS kijelző, 8gb ram, 256 gb ssd, win10 pro. Külsérelmi nyom nem található rajta, kereskedőtől venném, nem magánszemélytől. Ha nem éri meg, ti mennyire taksálnátok kb?
2020. jún. 23. 22:50
 1/7 anonim ***** válasza:
35%
Nem. 60-70 ezer
2020. jún. 23. 23:02
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2020. jún. 23. 23:18
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Max 120 ezer. SSD 12 ezer újonnan, Win 10 pro 3 ezer használt kulccsal. Szóval ezek nem érték növelő dolgok.

Egyedül a kijelző meg a CPU ami dob az árán, de mivel mobil a CPU így az se ér sokat (ha a teljesítményét nézzük).

A 60-70 ezer azért nevetségesen alul árazás.

2020. jún. 23. 23:30
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, nekem is az IPS kijelző mérete keltette fel az érdeklődésemet, mert ilyet eddig leginkább csak komoly laptopoknál láttam úgymond extraként, ellenben nekem főleg erre lenne szükségem. Jó multimédiás laptopnak tűnik pedig, mert a képe gyönyörű, de igazatok lehet, hogy 210 sok érte.
2020. jún. 23. 23:45
 5/7 anonim ***** válasza:
61%

A paraméterek alapján nem éri meg.

De egy laptopnál sosem kizárólag a specifikáció volt az értéknövelő paraméter.

Fontos, hogy milyen minőségű az a kijelző, mennyire színhelyes, hány nit a fényereje, stb.

Aztán ott van eleve az egész build, hogy egy unibody könnyűfém laptopról van-e szó, vagy fröccsöntött nyekergős műanyag?

Az aki fogja az alkatrészeket és tételről tételre megnézi mi mennyibe kerül és túlárazottnak gondolja, az valószínűleg úgy épít asztali gépet is, hogy belerakja ár-érték arányban a legjobb CPU-t meg VGA-t, RAM-ból választ valami közepeset, alaplapból már néha épp csak az elégségeset (majd a bios frissítés úgyis megoldja, ugye), tápból és házból meg a leggagyibbat. SSD-ből maximum egy 250-es, az is SATA-s, a többire meg egy megbízhatatlan seagate vinyót.

Tudom, hogy nem leszek népszerű a véleményemmel, nyugodtan le lehet pontozni, de számtek nagykerben dolgozom és tudom, hogy min spórol az emberek 90%-a, miért mondják egy alu-magnézium házas ASUS laptopra 250-ért, hogy túl van árazva.

Ettől függetlenül paraméter szinten ez a laptop valószínűleg nem éri meg. A 6. generációs prociból ítélve egy többéves gépről van szó aminek az árát legfőképp a kijelző mérete dobja meg. A RAM nagyon kevés lesz 1-2 éven belül szimplán netezésre is. Az integrált GPU meg önmagában egy nagy kompromisszum.

2020. jún. 23. 23:46
 6/7 anonim ***** válasza:
2020. jún. 23. 23:48
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem. Ennyiért vettem Thinkpad T480-at, ami azért ott van a felső kategóriában. Használtan, Facebook-ról. Garanciával.
2020. júl. 10. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!