Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Megér ez a MacBook ennyit így...

Megér ez a MacBook ennyit így 2020-ban?

Figyelt kérdés

[link]

Illetve mennyi ideig lesznek még rá frissítések kb?

2020. júl. 22. 15:35
 1/10 anonim ***** válasza:
34%
Nem. Emberek nem azért szoktak Macbookot venni, mert megéri.
2020. júl. 22. 15:44
 2/10 anonim ***** válasza:
14%
Nem. Ár / érték arányban még egy új Apple termék sem éri meg, nemhogy egy kifutóban lévő eszköz. Hardveresen gyenge, és mivel Apple, fejleszteni sem lehet, csak módolással.
2020. júl. 22. 16:37
 3/10 anonim ***** válasza:
*mókolással
2020. júl. 22. 16:37
 4/10 A kérdező kommentje:
Nem kifutóban lévő. A 2012-es MacBookokra is jönnek még az új MacOSek. Ez meg 2017-es.
2020. júl. 22. 16:44
 5/10 anonim ***** válasza:
36%

Csillivilli 2017-es A+ használt Air 160-180eft. 2015-ös 140-160.

Még ezekért is sok az ár, nemhogy az újért...

2020. júl. 22. 17:11
 6/10 anonim ***** válasza:
52%

"egy új Apple termék sem éri meg"

mert mondjuk a surface megéri? vagy egy prémium gamer laptop? vagy valamelyik csoda droid telefon? majd ha ezeket kielemezted nekem, akkor talán elhiszem...

"mivel Apple, fejleszteni sem lehet"

melyik mai modern laptopban lehet bármit csak úgy kicserélni?

hajj de bírom az ilyen szakértőket....

kérdező azt te tudod hogy neked megéri-e, mert a munkádhoz kell a biztos háttér és a magas szintű biztonság.

ha csak böngészgetni szeretnél rajta akkor nem biztos, hogy tényleg megér annyi pénzt.

viszont 10 éves Mac felhasználóként biztosíthatlak hogy ha egyszer átszoksz Mac-ra akkor meg fogja érni!

és az eőző válaszolóknak is mondom, hogy majd ha 1 évig használtatok rendszeresen egy Mac-et úgy, hogy nem is láttatok közben windowsos gépet még közelről sem, na akkor lehet okoskodni!

2020. júl. 22. 17:29
 7/10 anonim ***** válasza:
62%

Igen, meg. Teljesítmény / ár arányban egy PC, egy droid, vagy egy laptop mindíg jobban megéri. Ezer és ezer videóteszt van youtube-on erről, válogass a kedvedre.

"lehet bármit csak úgy kicserélni"

Igen, lehet. A normál laptopokban pl. szabványos memória modult használnak, ami könnyen cserélhető, ellenben a macbookal, ahol is az alaplapra van forrasztva, így lehetetlen cserélni.

Asztali PC-ről meg nincs mit beszélni, azon azt cserélsz ki amit akarsz, akkor és úgy, ahogy akarod, és gondolom mondanom sem kell, hogy odavissza veri báremlyik apple gépet, lévén megteheted, hogy a célodnak megfelelően válogatsz a komponensek közül, és arra költesz többet ami neked fontos, és arra keveset, ami kevésbé. Apple gépen az van amit kapsz, aztán legyél boldog vele.

A windowsról amit írtál meg nettó marhaság, a windows egy operációs rendszer, nem hárdver. A PC-k előnye többek között az is, hogy nem vagy megkötve az oprendszerben sem.

Nekem a céges laptopom volt macbook, nem volt vele gond, tette a dolgát, de semmivel sem teljesített jobban egy hasonló árkategóriás window laptopnál. Nyilván mivel a cégé volt nem érdekelt, de magamtól a büdös életbe nem adnék érte pénzt.

2020. júl. 22. 20:27
 8/10 anonim ***** válasza:
58%

A kifutó azt jelenti, hogy hárveresen gyenge, és az idő haladtával egyre csak gyengébb lesz. Ez 10 éves PC-re is telepíthetsz win 10-et, és megkapsz rá minden frissítést, de a hárver akkor is gyenge marad.

2020. júl. 22. 20:29
 9/10 anonim ***** válasza:

Most pont a hírdetésben lévő Macbook modelről írom ezt a kommentet.

Nagyon jó laptop volt 2017-18ban, viszont azóta eljárt az idő. Eddig nagyon jól szolgált és sokszor igen megterheltem több virtuális gép és különféle fejelsztő környezetek futtatásával.

Nem egy erőgép, de nem is arra van.

A képernyő viszont már amikor kijött sem számított jónak. Az a "megfelel" kategória.

A frissítések miatt nem aggódnék.

A 128GB SSD miatt viszont már igen. Régen én is úgy gondoltam, hogy "jó lesz annyi, úgy sem használom ki", majd megveszed és rájösz hogy édes kevés.

Itt van a jelenlegi "storage" állása a laptopomnak:

[link]

53gb szabad a "system" azaz maga a gép (macOS, ICould és még pár dolgo) 44gbot foglal el.

Kb 1 éve újra telepítettem a gépet, mert akkor a System már kb 90gb-ot foglalt el, így hogy alig volt valami a laptopon és így hírtelen visszaugrott 30GBra.

Szóval sokszor kerülök kényelmetlen helyzetbe a laptoppal. Van hogy le kell törölnöm mindent amit pont aktuálisan nem használok és a dokumentumaimat külső SSDre kell átraknom.

Meg hajdanán amikor én vettem is majdnem ennyit vizettem érte, Kb 290et akciósan vagy még akkor 300 ezer volt, de a lényeg hogy akkor még meg érte, de már egyátalán nem.

Támogatom, hogy vegyél Macbookot, de csak akkor ha pénzed is van rá.

Azaz nem érdemes régi modelleket újonan megvenni. Maximum használtan vegyél egy jobban felszerelt Macbook Prot ebben a kategóriában, ha nincs nagyobb keret.

2020. júl. 23. 09:39
 10/10 A kérdező kommentje:
Jó tehát nem éri meg. Köszönöm a válaszokat.
2020. júl. 23. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!