Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Valaki rendelt már a katabolt...

Valaki rendelt már a katabolt webáruházból?

Figyelt kérdés
Ebben a webáruházban néztem 3070 ti 315.000 Ft-ért.
2022. máj. 8. 12:43
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Most komolyan kérdezed? Hol találjátok ezeket a "boltokat", de komolyan?

A weboldalukon egy rohadt elérhetőség nincs, még cégnév se. Csak az oldal alján szereplő 2022-es dátum alapján tippelem azt, hogy idén alapított cég, ami jövőre már nem fog létezni. Ezt a tippemet támasztja alá az is, hogy a weboldaluknál több menüpont nem is vezet sehová. Az utolsó utáni webshop lenne, ahonnan mernék bármit rendelni. A terméket valószínűleg (?) megkapnád, de garanciád fixen nem lenne.

2022. máj. 8. 13:24
 2/17 anonim ***** válasza:
41%

Kérdező: én ha valamit szeretnék rendelni, akkor megnézem arukereso.hu oldalon: hol a legolcsóbb és nem próbálkoznék noname ki tudja milyen boltokkal.

Engem is érdekelne, hogyan, milyen módon találjátok meg ezeket az ideiglenesen, hiszékenységre alapuló, "összerittyentett" webshop-okat.

2022. máj. 8. 13:35
 3/17 anonim ***** válasza:
0%

"A weboldalukon egy rohadt elérhetőség nincs, még cégnév se." Vakegér, keress fel egy ofotértet. Ott az elérhetőség és a cégadatok is:

A szolgáltató neve: IIllés István ev

A szolgáltató székhelye : 2760 Nagykáta Kövidinka 5101. A szolgáltató elérhetősége, az igénybe vevőkkel való kapcsolattartásra szolgáló, rendszeresen használt elektronikus levelezési címe: info@katabolt.hu

Nyilvántartási száma: 56146909

Adószáma: 57509969-2-33

Ez mi szerinted, ha nem elérhetőség és cégadatok?

Hol kerested ezeket, anyád bugyijában?

2022. máj. 8. 14:04
 4/17 anonim ***** válasza:

"Kérdező: én ha valamit szeretnék rendelni, akkor megnézem arukereso.hu oldalon: hol a legolcsóbb és nem próbálkoznék noname ki tudja milyen boltokkal."

Ez a legeslegbiztosabb módja annak, hogy noname, csaló cégektől vásárolj. Az árukeresőn legolcsóbb árat nyújtó boltok 100%-a vagy idén alapított (esetleg tavaly), vagy szürkeimport kategóriában van és vagy lesz garanciád, vagy nem.

Az árukeresőn a "megbízható bolt" plecsni pár értékeléshez van kötve, ami kb. napok alatt összejön.

"Ez mi szerinted, ha nem elérhetőség és cégadatok?

Hol kerested ezeket, anyád bugyijában?"

Szabályozva van, hogy hol kell ezeknek az információknak lennie, és nem beleb..szva az általános szerződési feltételekbe. Nincs kitöltve a kapcsolat menüpont és nincs impresszum sem. Én elsősorban itt keresném, nem édesanyád bugyijában, de ki tudja.

Egyébként ha már édesanyád bugyogójában turkálsz, akkor ilyen esetekben mindig javaslom hogy keress rá a cég címére googlen.

2 dolgot találhatsz:

1. Az adott címen egy székhelyszolgáltató van. Egy olyan "cég" ami azzal foglalkozi, hogy megengedi más cégeknek, hogy hivatalosan oda legyenek bejelentve és átveszik a postájukat. Ilyen szolgáltatást pedig az esetek 99%-ában olyan cég vesz igénybe, ami simlizik, vagy csak papíron létezik (vagy leginkább mindkettő).

2. Az adott cím alapján megtalálhatod, hogy esetleg eljárás folyik ellene.

Jelenleg mindkét pont beigazolódik:

[link]

Egyrészt ilyen cím nincs, hogy 2760 Nagykáta, Kövidinka u. 5101. Viszont az 51-be van bejelentve lIyés Erzsébet ev-nek cége, ahogy a Kövidinka utca 4.-be is. És ez a Böske valószínűleg a mi Pistánk rokona, és mindkettejükkel meggyűlt a baja a fogyasztóvédelemnek.

2022. máj. 8. 14:42
 5/17 anonim ***** válasza:

Ja itt van még egy ugyanabból az utcából:

[link]

2022. máj. 8. 14:43
 6/17 anonim ***** válasza:

Árukereső: top termékeket nézek és ha már adott termékről és rendelésről 100+ pozitív vélemény van, nem hiszem hogy átverés lenne.

Egyébként nagyon nagy, vagy hazánkban, vagy Eu-ban régóta működő cégeket szokott ajánlani az arukereso.hu.

Az adott boltról is el lehet olvasni a véleményt, ami szintén nagyon sok pozitív vélemény is lehet és nem "kamu-vélemény", nem "gépesített módon gyártott".

A legolcsóbb terméknél is a nagy, megbízható, ismert webshop-okat szokta előre sorolni, legalábbis amiket én eddig kerestem számítástechnikai termékek esetén ez mindig így volt.

2022. máj. 8. 15:11
 7/17 anonim ***** válasza:
Meglepődnék, ha sok jogsértő vagy ismeretlen boltot tudnál mutatni, amely felkerült arukereso.hu oldalra, vagy ha mégis, ez valamiből rögtön szemet szúrna hogy "valami nem oké".
2022. máj. 8. 15:13
 8/17 anonim ***** válasza:

"Árukereső: top termékeket nézek és ha már adott termékről és rendelésről 100+ pozitív vélemény van, nem hiszem hogy átverés lenne."

Több száz vélemény az konkrétan nulla. Pár nap alatt összejön. Olyan 20-30 ezer értékeléstől kezdve lehet komolyan venni egy boltot, a nagyoknak meg bőven efölött van.

"Meglepődnék, ha sok jogsértő vagy ismeretlen boltot tudnál mutatni, amely felkerült arukereso.hu oldalra, vagy ha mégis, ez valamiből rögtön szemet szúrna hogy "valami nem oké"."

Kérlek, küldj pár termékről linket és mutatok pár példát. Pl. telefonoknál kiugró az arányuk, ott szinte a boltok fele ilyen 1-2 éves kamu cég, ami fizikailag nem létezik, egy év múlva meg már papíron se fog.

2022. máj. 8. 15:25
 9/17 anonim ***** válasza:

"Kérlek, küldj pár termékről linket és mutatok pár példát. Pl. telefonoknál kiugró az arányuk, ott szinte a boltok fele ilyen 1-2 éves kamu cég, ami fizikailag nem létezik, egy év múlva meg már papíron se fog."

Telefont sose vettem még neten, csak HDD-t, router-t, pendrive-ot, memóriakártyát, stb, és ott mindig az általam is ismert, régóta üzemelő, nagy cégeket sorolta előre, de a többi cég se volt feltétlenül teljesen ismeretlen. Itt is egy számítástechnikai termékről volt szó, telefonra nem gondoltam, ezért úgy vélelmeztem, hogy tapasztalataim relevánsak.

Ettől függetlenül telefont is ide linkeltem.

Termékek:

[link]

[link]

[link]

[link]

2022. máj. 8. 15:39
 10/17 anonim ***** válasza:

Na, akkor az iPhone 13-mal kezdem, mert az övön alúli, annyira könnyű.

Mindjárt a legolcsóbb találat: [link]

A címre rákeresel: székhelyszolgáltató.

Alapítás éve: 2021.

Van-e hatályos eljárás vele szemben? Van.

[link]

És ennek is majdnem 700 értékelése van.

Második legolcsóbb: [link]

Címre rákeresel: székhelyszolgáltatás.

Egyetlen főt foglalkoztat, és 2020 legeslegvégén alapították.

Ez is kb. 30 ezerrel igér alá a hivatalos kereskedőknek árban, tuti semmi gyanús nincs benne.

Továbbá ennek is 1600+ értékelése van.

A harmadik legolcsóbb az első olyan cég, amit nem 1-2 éve alapítottak és első google keresés alapján nem székhelyszolgáltatóhoz van bejelentve, bár ez is 1 főt foglalkoztat és a hivatalos kereskedők ára alatt van jóval.

Negyedik legolcsóbb: [link]

megintcsak székhelyszolgáltató, de ez legalább szintén több éve alapított.

Itt jegyezném meg hogy sok céget direkt megalapítanak, aztán évekig csak parkoltatják, aztán amikor kell akkor előveszik és máris a felületes szemlélő - jelen esetben ez én volnék - számára úgy tűnik, hogy ez egy rendesen működő cég. Viszont most eredménykimutatásokban nem szeretnék turkálni, bár az sem egy bűvészmutatvány.

2022. máj. 8. 16:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!