Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Felugrott a proci homerseklete...

Felugrott a proci homerseklete 100 fokra majdnem aidaban, stress teszt alatt. Ez mitol lehet? Elobb pasztam ujra, egy deepcool gammax 200t hutorol van szo, meg egy i5 9400f-rol van szo. Ugy pasztaztam, hogy egy borsoszemnyit nyomtam a pasztabol.

Figyelt kérdés
2022. máj. 5. 12:12
 1/9 anonim ***** válasza:
77%

A stress-testnek az a dolga, hogy a sz@rt is kihajtsa a procesdzorból. Ha az irreálisan nagy terhelés alatt sem omlik össze akkor a rendszer stabilnak tekinthető.

Ha normál használatnál nincs gondod a hőfokkal akkor nem kell ezzel foglalkozni.

2022. máj. 5. 12:32
 2/9 Shaddark ***** válasza:

Szerintem szedd szét és rakd össze rendesen.

Valami egészen biztosan nem jó, egy 65W-os cpu-nak 85 felé több órás terhelés után sem szabad felmennie egy 95W-hoz tervezett hűtővel.

2022. máj. 5. 14:50
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem épp világbajnok hűtőteljesítménye van a 200T-nek, de én ezt a hőfokot így is nagyon soknak tartom Aida alatt, ami ráadásul nem is terhel annyira, mint teszem azt, a Prime95.

Én első körben újrapasztáznám, majd megint letesztelném, de lehetőleg még egy másik programmal is próbáld ki, hátha csak szoftverhiba volt. Amennyiben továbbra is fennáll a probléma, jöhet egy hűtőcsere, 10k körül már vannak sokkal jobbak, konkrét típust nem írok, mert tudom, mi fér el a gépházadban.

2022. máj. 5. 15:23
 4/9 anonim ***** válasza:
Csak úgy halkan jegyzem meg, hogy 95W-hoz tervezett hűtő.... a proci a 65W-ot meg a 2,9Ghz-en tudja, ha fölé megy akkor már többet eszik, folyamatos 4Ghz körüli booston 120-130W között kér...
2022. máj. 6. 03:09
 5/9 Shaddark ***** válasza:
50%

Igen, és csakis és kizárólag TE vagy ennek a rejtett és titkos tudásnak a birtokában, amit ezúton is nagyon szépen köszönünk neked, hogy megosztottad velünk.

Nyilván a processzor hűtéseket tervező mérnök úriemberek - veled ellentétben - teljesen világtalanok a témában ezért fordul elő nap mint nap ezer-számra, hogy a 65W vagy 95 watthoz létrehozott processzorok azonnal elfüstölnek amint a proci turbó üzemmódba vált az általuk tervezett hűtéssel....

2022. máj. 6. 13:04
 6/9 anonim ***** válasza:

"hogy a 65W vagy 95 watthoz létrehozott processzorok azonnal elfüstölnek amint a proci turbó üzemmódba vált az általuk tervezett hűtéssel...."

A thermal throttlingról hallottál már? Vagy az is csak kitaláció, mert ugye mi világtalanok.. :)

2022. máj. 6. 15:28
 7/9 anonim ***** válasza:

Sheddark a gúnyolódási próbálkozásod nagyon gyengusz lett, egyrészt totál értelmetlen és logikátlan mivel számodra nem esett le, hogy ezzel mindössze azt jeleztem, hogy az x teljesítményre tervezett hűtő valójában egy akár annál az értéknél többet is felvenni képes processzort hűt, így nem érthetetlen hogy miért melegszik fel ennyire.

Logika meg abban sincs sok, hogy a hűtést valakik megtervezik, szint úgy X értékre, s az már teljesen független tőlük, hogy ha valaki ezt az adott hűtést egy annál nagyobb fogyasztású példányra teszi.

2022. máj. 7. 02:16
 8/9 Shaddark ***** válasza:

Nem gúnyolódásnak szántam, szimplán ironizáltam. A lényeg, hogy ha a hűtő egy 95w-os intel processzorhoz lett tervezve, akkor nyilván a tervező mérnökök bekalkulálták a turbó fokozat plusz hőtermelését is.

Ami azt is jelenti egyben, hogy egy normális (Jó, a kérdezőé nem az) hűtő megoldás minimum 150w-ot képes eldiszipiálni általában.

Egy átlagos processzor hűtőnek amit 95w-os procikhoz ajánlanak és amiért érdemes pénzt kiadni, egy 95 w-os processzort prime alatt sem szabadna felengednie 100ig. Aida s.t. alatt 80ig sem.

- Ha már lecsesztetek utánanéztem, és végül is igazatok van. Ez amit a kérdező használ egy gagyi. De nagyon. Ennél a gyári is kétszer jobb hatásfokú. Nem is értem, miért árulnak ilyeneket, 100w-ig képes lekezelni a procit, aztán lekapcsol a bios jó esetben.

- Bocsi, nem tudtam hogy árulnak a gyári hűtőnél (stock cooler) szarabbakat, én általában azét cserélem mert jobbat akarok... Ehhez a procihoz amúgy a gyári tökéletes (mivel szorzózáras), még ha kicsit hangos is.

2022. máj. 9. 09:26
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem, nem kalkulálják bele, amennyit ráírnak érték, annyihoz tervezték és pont.

Ők a hűtést tervezik, és megadják mekkora teljesítményt képes még hűteni, az már totál mellékes, hogy adott procit akár 250-300w körülre is fel lehet tolni úgy hogy az alapórajelhez tartozó fogyasztása pl 65w vagy 100 körül.

2022. máj. 9. 09:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!