Mini PC szervergép?
Találtam jó áron egy pár "Mini PC"-t.
Az ilyen típusú gépek nyilván nem arra vannak kitalálva, hogy 24 órában fussanak. De lenne tőle bajuk?
Köszi!

Hogy egy számítógépet mire használ a tulajdonosa, azt maga dönti el. Minden számítógépnek, egy laptopnak is, egy mini PC-nek is bírnia kell a folyamatos üzemelést. Nyilván a gép élettartama között és aközött, hogy mennyi ideig üzemel a gép, van kapcsolat – ahogy kvázi bármelyik használati tárgy esetén –, de „illik” egy gépnek 24 órás üzemelés esetén is évekig bírnia.
Amúgy inkább a 24 órás alacsonyabb terhelésű üzemelés, mint napi 1 óra üzemelés csúcsra járatva. Sok helyen pont azért választanak mini PC-t, mert nem kell nagy teljesítmény, de jó, ha kicsi és csendes a gép. Pl. arról megy 0–24 órában egy reklámfelület stb…
Nekem egy Gigabyte Brix üzemel – benne egy Celeron J3160-as 4 magos, 1.6 GHz-es processzorral – kicsivel több, mint öt éve 0–24 órában, ő a seed szerver, DLNA szervert, fájlszervert, illetve apró automatizálási feladatokat is ellát. Tavaly a hűtőventilátor megadta magát, de pár ezer forintért rendeltem egy újat AliExpressen, kicseréltem, és azóta is működik gond nélkül.

"Az ilyen típusú gépek nyilván nem arra vannak kitalálva, hogy 24 órában fussanak."
De.
Szerencsére léteznek szabványok amiket követnek a gyártók, így ez nem okozhat problémát. Amíg nem teljesen ismeretlen kínai alkatrészekről beszélünk.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!