Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Körömlakklemosóval lehet...

Ambruska23 kérdése:

Körömlakklemosóval lehet tisztítani processzort?

Figyelt kérdés
Véletlenül összekentem az amd-s processzort és a foglalatát pasztával és eszetlenül elkezdtem takarítani körömlakklemosóval mert valamiért akkor az rémlett hogy az egy megfelelő tisztítóanyag. De így utólag belegondolva lehet rossz ötlet volt mert most nem ad képet a gép.

2022. máj. 3. 22:02
1 2
 1/13 xKakashix ***** válasza:
100%
magát a processzort ahová a pasztát kened tökéletes leszedni róla, én is azzal szoktam, de ha a foglalatába is került paszta és ott is kitakarítottad körömlakk lemosóval az nem hiszem hogy túl egészséges dolog.. eleve, hogy sikerült a foglalatba kenni?
2022. máj. 3. 23:43
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, én is azzal takarítom.

Lehet, hogy paszta maradt valahol. És, ha még olyan a paszta, akkor vezeti az áramot. Vagyis valahol rövidzár van.

Ha biztosra akarsz menni, akkor izopropanol kell.

2022. máj. 3. 23:44
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha a foglalatba ment bele, és még esetleg az érintkezők közé is lejutott aminek így jó esélye van, akkor ott max azt lehet megpróbálni hogy foglalatot szétszedni magát, a műanyag rész levehető teljesen, alatta látod majd az érintkezőket és hogy mi a helyzet. ( Bár aztán az megint egy másik lapra tartozik, hogy ha látnád is, hogy köztük ott van egy kis paszta, azt hogy lehet onnan kiszedni. )
2022. máj. 3. 23:47
 4/13 anonim ***** válasza:
47%

Meg lehet próbálni vízben, kefével kimosni. Aztán sütőben 80 fok körül pár órát szárítani, majd izopropanolban áztatni, mert az víztaszító.

Remélem jól emlékszem a sorrendre.

Esetleg nézz utána yt-on.

Der8auer csatornáját ajánlom. Abból is a flutwasser vagy hochwasser-es videóit. A nemrégi árvízből származó gépekbe lehelt életet.

Konkrétan kocsimosóban takaritotta ki a sarat a magasnyomasúval.

2022. máj. 3. 23:56
 5/13 anonim ***** válasza:
45%
A processzoroknak csak az egyik oldalára kell pasztát tenni.
2022. máj. 4. 00:30
 6/13 P.O.C. ***** válasza:
100%

A körömlakk lemosóba úgy tudom aceton van, az meg oldja a műanyagot is az meg nem tesz jót a foglalatnak.

Az izopropil alkohol sokkal jobb erre a célra, vannak de vannak kontakt tisztító spray -k direkt erre a problémára.

2022. máj. 4. 06:06
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Én vettem egy festékboltban denaturált szeszt. Azzal tisztítok. 750ft volt egy liter. Ilyen célra tökéletes.

Ahogy P.O.C. írja az aceton oldja a műanyagokat, erre a célra teljesen alaklmatlan.

Utólag mosd ki alkohollal a foglalatot, hátha valahol még szigetel a bele került paszta. AMD foglalatot szét lehet szedni. Oldalra kihúzod a rögzítőkart és a felső műanyag mozgó részt le tudod venni. Alatta ott van a konkrét foglalat, ott nézz körül nincs-e pasztamaradék valahol.

2022. máj. 4. 07:47
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Még annyi hogy a tisztítás és ujrapasztázás után valamiért brutálisan hozzáragadt a processzor a hűtőhöz. Ellenőrizni akartam, lecsavaroztam a hűtőt és a processzor konkrétan kiszakadt a foglalatból és alig bírtam leszedni a hűtőről.
2022. máj. 4. 08:28
 9/13 xKakashix ***** válasza:
67%
#8 tuti hővezető paszta volt az? :D ilyet se hallottam még, hogy ilyen szinten hozzáragadna, annak simán le kellene jönnie mindenféle erőlködés nélkül
2022. máj. 4. 08:32
 10/13 P.O.C. ***** válasza:
100%

Igen, ez gyakran előfordul. Éppen ezért PGA tokozásnál, mint az AMD sosem szabad csak úgy letépni a hűtőt a foglalatról. Miután oldottad a rögzítés, ajánlott enyhén rányomni és jó néhányszor pici mozdulatokkal ide oda csavargatni, hogy oldja fel kötést a paszta is.

A régebbi stock coolerek pasztái még jobban rá tudtak gyógyulni a procira.

A foglalat ilyenkor amúgy nem szokott sérülni, akkor van gond ha a proci lábai is elhajoltak.

2022. máj. 4. 08:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!