Körömlakklemosóval lehet tisztítani processzort?
Lehet, én is azzal takarítom.
Lehet, hogy paszta maradt valahol. És, ha még olyan a paszta, akkor vezeti az áramot. Vagyis valahol rövidzár van.
Ha biztosra akarsz menni, akkor izopropanol kell.
Meg lehet próbálni vízben, kefével kimosni. Aztán sütőben 80 fok körül pár órát szárítani, majd izopropanolban áztatni, mert az víztaszító.
Remélem jól emlékszem a sorrendre.
Esetleg nézz utána yt-on.
Der8auer csatornáját ajánlom. Abból is a flutwasser vagy hochwasser-es videóit. A nemrégi árvízből származó gépekbe lehelt életet.
Konkrétan kocsimosóban takaritotta ki a sarat a magasnyomasúval.
A körömlakk lemosóba úgy tudom aceton van, az meg oldja a műanyagot is az meg nem tesz jót a foglalatnak.
Az izopropil alkohol sokkal jobb erre a célra, vannak de vannak kontakt tisztító spray -k direkt erre a problémára.
Én vettem egy festékboltban denaturált szeszt. Azzal tisztítok. 750ft volt egy liter. Ilyen célra tökéletes.
Ahogy P.O.C. írja az aceton oldja a műanyagokat, erre a célra teljesen alaklmatlan.
Utólag mosd ki alkohollal a foglalatot, hátha valahol még szigetel a bele került paszta. AMD foglalatot szét lehet szedni. Oldalra kihúzod a rögzítőkart és a felső műanyag mozgó részt le tudod venni. Alatta ott van a konkrét foglalat, ott nézz körül nincs-e pasztamaradék valahol.
Igen, ez gyakran előfordul. Éppen ezért PGA tokozásnál, mint az AMD sosem szabad csak úgy letépni a hűtőt a foglalatról. Miután oldottad a rögzítés, ajánlott enyhén rányomni és jó néhányszor pici mozdulatokkal ide oda csavargatni, hogy oldja fel kötést a paszta is.
A régebbi stock coolerek pasztái még jobban rá tudtak gyógyulni a procira.
A foglalat ilyenkor amúgy nem szokott sérülni, akkor van gond ha a proci lábai is elhajoltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!