Milyen oldalak vannak, ahonnan logikai IC-ket és egyéb digitális elektronikai alkatrészeket lehet beszerezni (breadboard-hoz)?
Egyszerűbb logikai áramköröket szeretnék breadboard-okon megépíteni, de nem tudom, honnan lenne érdemes rendelni IC-ket és egyéb alkatrészeket.
Találtam ezt az oldalt, tme.eu/hu. Innen rendeltetek már esetleg?
(Illetve ha ismeritek Ben Eater youtube csatornáját, hol lehet rendelni olyan vezetékeket, amiket ő használ az alkatrészek összekötésére?)
A tme.eu-tól rendeltem már.
Korrektek.
hestore.hu is korrekt.
Csak mind a kettőnél jól nézd meg hogy amit a kosárba teszel az mennyibe kerül, mert vannak olyan dolgok amiknek jó ára van meg vannak amik ezeknél nagyon drágák.
"hol lehet rendelni olyan vezetékeket, amiket ő használ az alkatrészek összekötésére?"
Bárhol ahol egy eres szigetelt tömör vezetéket lehet venni (tehát nem hajlékony sodrat). Szerintem ezen a két helyen is van.
Elektronika iparban dolgozok, TME-től rendszeresen vásárolunk, megbízhatóak, és egész jó árakkal dolognak. Megjegyzem, hogy a HEStore részben tőlük veszi meg az alkatrészeket (tehát nem a saját készletén van, csak amikor rendelsz tőlük, akkor ők is megrendelik a TME-től).
Ha itthoni kereskedőket nézünk, akkor hasonló még a Lomex, RET, Incomp, Kontel.
Európai a Farnell, RS Components, Distrelec - mindegyiknek van magyar felülete is.
USA-ban van a Mouser, Digikey és Arrow, Kínában pedig LCSC.
Ők mind adnak kis mennyiséget is, persze van szállítási költség, ha nem érsz el egy bizonyos összeget (pl 50EUR).
De 1-2db mintát sokszor a gyártó is küld ingyenesen, érdemes lehet megpróbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!