Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen oldalak vannak, ahonnan...

Milyen oldalak vannak, ahonnan logikai IC-ket és egyéb digitális elektronikai alkatrészeket lehet beszerezni (breadboard-hoz)?

Figyelt kérdés

Egyszerűbb logikai áramköröket szeretnék breadboard-okon megépíteni, de nem tudom, honnan lenne érdemes rendelni IC-ket és egyéb alkatrészeket.

Találtam ezt az oldalt, tme.eu/hu. Innen rendeltetek már esetleg?

(Illetve ha ismeritek Ben Eater youtube csatornáját, hol lehet rendelni olyan vezetékeket, amiket ő használ az alkatrészek összekötésére?)

2022. ápr. 21. 16:46
 1/4 anonim ***** válasza:
Én a Hestore-ból szoktam mindenfélét rendelni.
2022. ápr. 21. 16:47
 2/4 Szirty ***** válasza:

A tme.eu-tól rendeltem már.

Korrektek.

hestore.hu is korrekt.

Csak mind a kettőnél jól nézd meg hogy amit a kosárba teszel az mennyibe kerül, mert vannak olyan dolgok amiknek jó ára van meg vannak amik ezeknél nagyon drágák.

"hol lehet rendelni olyan vezetékeket, amiket ő használ az alkatrészek összekötésére?"

Bárhol ahol egy eres szigetelt tömör vezetéket lehet venni (tehát nem hajlékony sodrat). Szerintem ezen a két helyen is van.

2022. ápr. 21. 17:21
 3/4 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%

Elektronika iparban dolgozok, TME-től rendszeresen vásárolunk, megbízhatóak, és egész jó árakkal dolognak. Megjegyzem, hogy a HEStore részben tőlük veszi meg az alkatrészeket (tehát nem a saját készletén van, csak amikor rendelsz tőlük, akkor ők is megrendelik a TME-től).

Ha itthoni kereskedőket nézünk, akkor hasonló még a Lomex, RET, Incomp, Kontel.

Európai a Farnell, RS Components, Distrelec - mindegyiknek van magyar felülete is.

USA-ban van a Mouser, Digikey és Arrow, Kínában pedig LCSC.

Ők mind adnak kis mennyiséget is, persze van szállítási költség, ha nem érsz el egy bizonyos összeget (pl 50EUR).

De 1-2db mintát sokszor a gyártó is küld ingyenesen, érdemes lehet megpróbálni.

2022. ápr. 21. 17:24
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
TME, Mouser, Farnell ezeknél van nagy raktárkészlet, és nagyon gyorsan szállítanak (a TME kicsit lasabb), és ahogy 3. írta egészen barátiak a szállítási feltételeik. Nálunk talán a Lomex az amelyik elég nagy készlettel rendelkezik. Mi tőlük szoktunk rendelni. Alapvetően úgy, hogy megnézzük, hogy van-e a Lomexnél (azok a legolcsobbak) és ami ott nincs megyünk tovább. Egzotikusabb alkatrészek néha bonyolultabbak, akkor keresgélni kell tovább. De az ilyen "átlag otthoni barkács" kategóriában ez a négy elegendő.
2022. ápr. 21. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!