Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi lehet a baj a gépemmel?

Mi lehet a baj a gépemmel?

Figyelt kérdés

Vettem egy héttel ezelött 21'colos monitort, de nem bírta a videó kártyám játék mellett az ekkora felbontást. Ezért vettem ma hozzá egy erősebb videó kártyát, 4 GB, a régi 2GB volt. Gondoltam minden szuper lesz végre tudok majd játszani. De amint a gépbe került rettentően lassú volt minden a betöltése egy sima böngészőnek. A játékról ne is beszéljünk mert fényévekkel rosszabb volt. Az lenne a kérdésem hogy mi lehet a baj ? Ramból 10GB van, mindig van 4-5 szabad a hőfokok tökéletesek. A processzorom a régi. Egy I5 650-ről lenne szó, az "új" videó kártyám egy GT630 4GB-t tud, és semmi elképzelésem sincs hogy miért ilyen szar a teljesítmény, nem nagy az elvárásom, de eddig ezzel a monitorral meg a régi kárytámmal szó szerint repült a gép, a játékomban is fix 80 fps-em volt, de fps játékról van szó tehát az k*rva kevés, drivert a windows keresett hozzá de van az is, mégis olyan mintha csak driver nélkül lenne a kártya a gépbe.

Előre is köszi a segítséget.

2022. ápr. 16. 22:01
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Az van hogy egy bizonyos pontig nem az számít hány gigás a kártya hanem a gpu-ram MHz száma...szóval lehet az a 2 gigás amúgy jobb volt mint ez a 4 gigás.
2022. ápr. 16. 22:10
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Milyen volt a régi videókártya?

A drivereket törölted és telepítettél újakat?

2022. ápr. 16. 23:10
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

FPS játék = First Person Shooter játék.

60 FramePerSecundum-mal is lehet játszani. A lényeg, hogy fix legyen és ne legyenek mikrolagok. Persze aki hozzászokott a 120 vagy 144 képkockához, annak nem lesz jó.

Amúgy szerintem is rosszabb kártyát vettél, mint ami volt.

A GPU frekvenciája is számít, nem csak a memória mérete.

2022. ápr. 16. 23:34
 4/14 A kérdező kommentje:
Töröltem a régi drivereket, az újat pedig a windows találta és tette fel magának, nem tudom hogy ez jó e hozzá, vagy sem. Sose volt nvidia kártyám.
2022. ápr. 16. 23:38
 5/14 A kérdező kommentje:
60 hz monitorom van, de 60 fps nekem rettentően kevés, sőt még a 80 is. a régivel 100-150-el furikáztam, ezzel alig 30-at ütöm, de nem tudom mi lehet a baj. A régi karim egy Gigabyte 6670 volt, a mostani egy GT630
2022. ápr. 16. 23:39
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Mármint a régi monitoroddal?

Mert, ha csak 60 Hz-et tudott, akkor a játékból sem láttál többet, csak a számláló mutatott többet és több erőforrást igényelt haszontalanul.

Ha hozzászoksz a magasabb frekihez, akkor később gondok lehetnek, ha nem lesz meg. Sajnos én ezt tapasztalom.

A karijaidra nem tudok most mit mondani.

Nézz fel a passmark.com oldalra. Keresd ki az egyiket, nyomj egy compare opciót, majd keresd ki a másikat és ott is nyomj egy opciót. Majd nyomj a megjelenő sávban a compared-re.

Összeveti a két kártya lényeges adatait. Illetve pontozás is van. Ez alapján hamar eldöntheted, hogy melyik a jobb.

A win drivere sem rossz, de én mindenképp feltenném a gyártó driverét.

2022. ápr. 16. 23:48
 7/14 anonim ***** válasza:
Rosszabb a mostani kártyád a réginél. Legközelebb pontosan nézz utána, hogy melyik kártya jobb.
2022. ápr. 17. 08:20
 8/14 anonim ***** válasza:
Mi a pontos típusa a 2gb-s kártyának?
2022. ápr. 17. 08:23
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Sajna az az igazság, hogy az a 6670-es kari jobb a gt 630-nál. Nem a kártyán lévő ram mennyiség dönt, hogy mennyire erős egy kártya.
2022. ápr. 17. 09:31
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos egy nagyon kemény downgradet hajtottál végre, a régi kártyád ugyanis nagyjából 50%-kal erősebb, mint a GT 630.

Kb. mintha egy 8 gigás RTX 3070 helyett vettél volna egy RTX 3060-at csak mert utóbbi 12 gigás, miközben jóval gyengébb.

2022. ápr. 17. 10:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!