Mi lehet a baj a gépemmel?
Vettem egy héttel ezelött 21'colos monitort, de nem bírta a videó kártyám játék mellett az ekkora felbontást. Ezért vettem ma hozzá egy erősebb videó kártyát, 4 GB, a régi 2GB volt. Gondoltam minden szuper lesz végre tudok majd játszani. De amint a gépbe került rettentően lassú volt minden a betöltése egy sima böngészőnek. A játékról ne is beszéljünk mert fényévekkel rosszabb volt. Az lenne a kérdésem hogy mi lehet a baj ? Ramból 10GB van, mindig van 4-5 szabad a hőfokok tökéletesek. A processzorom a régi. Egy I5 650-ről lenne szó, az "új" videó kártyám egy GT630 4GB-t tud, és semmi elképzelésem sincs hogy miért ilyen szar a teljesítmény, nem nagy az elvárásom, de eddig ezzel a monitorral meg a régi kárytámmal szó szerint repült a gép, a játékomban is fix 80 fps-em volt, de fps játékról van szó tehát az k*rva kevés, drivert a windows keresett hozzá de van az is, mégis olyan mintha csak driver nélkül lenne a kártya a gépbe.
Előre is köszi a segítséget.
Milyen volt a régi videókártya?
A drivereket törölted és telepítettél újakat?
FPS játék = First Person Shooter játék.
60 FramePerSecundum-mal is lehet játszani. A lényeg, hogy fix legyen és ne legyenek mikrolagok. Persze aki hozzászokott a 120 vagy 144 képkockához, annak nem lesz jó.
Amúgy szerintem is rosszabb kártyát vettél, mint ami volt.
A GPU frekvenciája is számít, nem csak a memória mérete.
Mármint a régi monitoroddal?
Mert, ha csak 60 Hz-et tudott, akkor a játékból sem láttál többet, csak a számláló mutatott többet és több erőforrást igényelt haszontalanul.
Ha hozzászoksz a magasabb frekihez, akkor később gondok lehetnek, ha nem lesz meg. Sajnos én ezt tapasztalom.
A karijaidra nem tudok most mit mondani.
Nézz fel a passmark.com oldalra. Keresd ki az egyiket, nyomj egy compare opciót, majd keresd ki a másikat és ott is nyomj egy opciót. Majd nyomj a megjelenő sávban a compared-re.
Összeveti a két kártya lényeges adatait. Illetve pontozás is van. Ez alapján hamar eldöntheted, hogy melyik a jobb.
A win drivere sem rossz, de én mindenképp feltenném a gyártó driverét.
Sajnos egy nagyon kemény downgradet hajtottál végre, a régi kártyád ugyanis nagyjából 50%-kal erősebb, mint a GT 630.
Kb. mintha egy 8 gigás RTX 3070 helyett vettél volna egy RTX 3060-at csak mert utóbbi 12 gigás, miközben jóval gyengébb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!