Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi a baj a gepemmel?

Mi a baj a gepemmel?

Figyelt kérdés

hp 250 g5 notebook pc

Intel Celeron CPU N3060 1,60 GHz

4 GB memoria

64 bit op rsz x64 alapu proci

Ezen a gepen majdnem minden jatek laggol, meg az ilyen flashes jatekok is, lassan nyitja meg az alkalmazasokat, kepeket, mindent. Ez mindig igy volt, pedig ujonnan vettem. Viszont gyorsan kapcsol be es soha nem melegszik tul es nagyon halk. Biztos, hogy nem az internettel van baj, mert az mindig fullos szoval nem ertem.

mit tegyek

2021. máj. 1. 23:25
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A processzor a baj, túl gyenge, meg az, hogy integrált a grafikus kártya benne. Itt nem sok mindent tehetsz. Új laptopot kell szerezned, máskülönben ilyen teljesítménynél maradsz, az overclockot nem ajánlom.
2021. máj. 1. 23:30
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Egy SSD segítene az alkalmazások gyorsabb megnyitásában. Viszont az a proci nem túl combos és a 4 GB RAM sem eget rengető már egy Win10 mellett. :)

Próbálkozhatsz az SSD-vel, de szerintem 1-2 éven belül akkor is cserés lesz az egész vas. :)

2021. máj. 1. 23:31
 3/8 MGéza ***** válasza:
100%
Hát ez egy nagyon belépő szintű, netezős laptop sajna. i5/Ryzen U szériás a minimum amin már ez-az el-el futogat gond nélkül. Persze ezeknél sem árt ha van dedikált, de valamennyire azért bírják. Sajnos ha játszani is akarsz vagy egyszerűen csak hogy gyorsabb legyen, akkor itt a cserén kívül nem nagyon van opció.
2021. máj. 2. 00:14
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Maga az eszköz a probléma :D Nem viccelek. Először is van benne egy Intel Celeron, ami megjelenéskor sem számmított hú de erősnek. 4GB memória manapság már a Windows normális futtatásához sem elég. Egy új laptop vagy gép vásárlását ajánlom én is.
2021. máj. 2. 01:25
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Flash játékok nem igazán, hiszen a flash be lett tiltva. Persze trükökkel elő lehet hozni... de nem hiszem, hogy itt fennálna ez.

Vissza a lényeghez: ahogy írják, brutálgyenge ez a proci, megjelenésekor is a hulladék kategória volt. Egy SSD segítene reszponzívabbá tenni a gépet, tehát képek-programok megnyitása és hasonlókon segítene. Ezeknél az 5400 rpm HDD a szűk keresztmetszet. De böngészőben, vagy ahol a proci a szűk keresztmetszet, ott nem. És sajnos ez a proci nagyon hamar szűk keresztmetszetté válik. Nem véletlenül mondjuk, hogy olcsón új laptopot nem éri meg venni... egyszerűen használhatatlanok... ott vannak a strapabíró használt üzleti laptokok, régi, de sokkal erősebb hardverrel, prémium kialakítással. Ezt add el! mert minden ráköltött pénz felesleges... és vegyél helyette valamit, ami megfelel legalább a mai kot böngészőinek követelményeihez... mennyit szánnál rá?

2021. máj. 2. 06:24
 6/8 elistvan ***** válasza:
Ezt a gépet irodai használtra (word, excel emailezés) találták ki nem játszani.
2021. máj. 3. 08:00
 7/8 A kérdező kommentje:
Hat nemtudom, masnak, akinek ilyen gepe van azt mondta siman elfut rajta a cs:go de mondom nekem ez van. A tarhellyel meg kizart, hogy gond legyen, mert a negyede sincs megtelve
2021. máj. 3. 16:27
 8/8 MGéza ***** válasza:
Esetleg próbálj meg bele venni még 1 darab 4GB-os ram modult. Attól némileg javulni fog az integrált grafika teljesítménye, de csodát ne várj. Komoly előrelépés csak gépcserétől várható.
2021. máj. 6. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!