Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Gamer helyiségre mekkora...

Gamer helyiségre mekkora összeget kellene szànnom?

Figyelt kérdés

Szeretnék egy esport bár helyiséget nyitni, rengeteg gamer ismerősöm van aki állandó vendég lenne . Nem mellesleg jól frekventált iskola melletti-központi elhelyezkedéssel rendelkező helyen.

Nem sok gépre futná, mivel szűkös lenne a keretem a kezdetekben.

Gépekre 8.000.000 tudok szánni. Ebből 8-10 gépet szeretnék kihozni monitorral eggyütt.

Milyen konfigokat ajánlatok ?

Ha valakit érdekel a matek része, akkor leírom. Nyereséges lenne .

2022. ápr. 15. 23:37
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

"500ft / óra szerintem nem annyira vészes összeg . Szerinted igen?"

Ez attól függ, hogy kiket célzol meg.

Mondjuk egy átjátszott este kerülne így 2-3 ezer forintba. Ez így persze nem sok, ha azt vesszük, hogy pl. egy focimeccs, vagy egy hétvégi buli is ennyibe kerül, viszont számoljuk bele, hogy azért, amit az ember az otthonában is el tud érni szinte ingyen, nem biztos, hogy ki fog fizetni érte több ezer forintot. Főleg, hogy ritka az, aki csak heti 1 nap akarna játszani. Ha mondjuk két-három napot szánna rá, az már 10 ezer forint hetente. 40 ezer havonta. Ezt kéne felmérni, hogy hajlandóak-e ennyit költeni, hiszen tudjuk: minden vállalkozás beindítása előtt megtérülési tanulmányt kell készíteni.

"amíg zarva van az üzlet, a gépek bányásznak . Az pedig ismét + 125.000 havonta"

Mínusz az extra áramköltség, meg az extra amortizáció. Nem mindegy, hogy milyen gyakran kell majd grafikus kártyát venned.

2022. ápr. 16. 09:49
 12/24 A kérdező kommentje:

A következő a helyzet, ismerek jó pár híres (szinte már celeb) gamert aki szivessen adnà az arcát a felfutatáshoz.

Bányászat alatt a gépek fele annyira vannak meg terhelve mint játék közben . Tudom, több bányagépem is van . Továbbiakban Nemhiszem hogy 2000 forintból elmegy valaki szórakozni vagy akármi más hasonló . (Egy sör min.500ft)

A következő játékokra gondoltam, némelyik játékoknál kéthetente tourné-versenyt is rendeznék .

sea of thieves

Sims

Stronghold

Age Of Empire

CsGo

Cod

GTA 5

Battlefield

F1 2022

valorant

WoW

WoT

LOL

Fortnite

Rocket ligue

FarCry Primal

FIFA & Pes

Maffia 1-2-3

Max payne 3

Minecraft

Apex

Rainbow6

2022. ápr. 16. 09:58
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

"ismerek jó pár híres (szinte már celeb) gamert aki szivessen adnà az arcát a felfutatáshoz"

Hát figyelj, ez csak egyik aspektusa a dolognak. Én eleve kevés olyan hazai gamert ismerek, aki szívesen lenne a díszpinty szerepében, és a stílusából adódóan pár lázadó kistinin kívül mást is meg tudna szólítani.

De tegyük fel, hogy jó a reklám. Ez még távolról sem elégséges feltétele a stabil vendégbázis építésének.

"Bányászat alatt a gépek fele annyira vannak meg terhelve mint játék közben"

Aha, igen. Erről kérdezz meg egy szakembert, aki grafikus kártyák javításával foglalkozik! Javaslom a videóinak a nézegetését: https://www.youtube.com/c/DominikMuhelye

De még ha igazad is van, akkor sem mindegy, hogy egy grafikus kártya napi 8, vagy 24 órát dolgozik.

"Nemhiszem hogy 2000 forintból elmegy valaki szórakozni vagy akármi más hasonló"

De az nem is valósítható meg otthon, míg ahhoz, hogy játsszon, nem kell még a szobából sem kimozdulnia. A videojáték meg nem olyan közösségi élmény, mint mondjuk egy koncert, egy hétvégi buli, vagy egy sportesemény. Ezeknek mind vannak olyan aspektusai, amik otthon nem valósíthatók meg. Ellenben az, hogy játsszak online a haverokkal, tök mindegy, hogy fizikailag ők 3 méterre, vagy 3 km-re vannak tőlem.

"A következő játékokra gondoltam [...]"

A licencelésnek utánanéztél már?

Egy részük egyébként tipikusan "magányos" játék, tehát mondjuk kötve hiszem, hogy sikerül majd valakit Sims-ezni becsalogatnod. Meg igazából a Minecraft sem éppen a fizetőképes korúakat csalogatná oda. De ez már részletkérdés.

2022. ápr. 16. 10:18
 14/24 anonim ***** válasza:
2022. ápr. 16. 12:01
 15/24 anonim ***** válasza:

"Viszont azt megjegyezném hogy saját accountra való bejelentkezés a gépre alapjáraton már felhasználó név és jelszó köteles lenne"

(Basszus, tanulj már meg írni!... Lehet, hogy pénzed van, de hogy a helyesírásod alsó tagozatban is már ciki lenne...)

Na, de a lényeg: így tényleg SEMMI értelme az egésznek.

Tehát vegye meg a játszani vágyó felhasználó a játékokat, majd menjen el hozzád, hogy a saját maga által megvásárolt játékokkal ott játszhasson.

Egy közös használatú, ki tudja, milyen kártevőket rejtő gépen.

És ezért még fizessen is.

"és így egymás adataihoz nem jutna senki sem."

Kivéve, ha valaki felrak egy keyloggert.

Milyen biztonsági intézkedéseket tervezel, hogy adatlopás még csak véletlenül se fordulhasson elő?

Az elképzelésednek egyetlen módon van létjogosultsága: ha valaki meg tud venni egy AAA(AAAAAAAAA) kategóriás játékot, de hozzá a vasat nem. De vajon ez a játékosok mekkora hányadát érinti? 1-2%-át?

"500ft/ óránkénti összegre gondoltam, ami a mai világban egyenlő egy kalap semmivel."

Akkor mi lenne, ha ehelyett egy kalap semmit adnának az ügyfelek?

Mellesleg: egy óra már ezer forint. Két óra már kétezer. Ez pont annak nem sok, akinek olyan gépe van, amin a legfelsőbb teljesítménykategóriás játékok is max grafikán futnak. Az egyszeri, játszani vágyó középiskolás/egyetemista számára meg nagyon is sokat jelenthet az a párezer forint. Ezen kapsz 10-20 csomag instant levest. De nívósabb ételből is pár óra játék alatt elköltöd a napi adagra valót. Nem az a gond, hogy 500 forint sok lenne, hanem az, hogy akiknek ez jó ötlet lenne, azoknak ez sajnos lehet, hogy sok lenne. Úgy, hogy ezért cserébe nem sok kényelmet kap. Maceráért, és potenciális veszélyforrásért 500 forint nagyon sok.

"Budapesten egy ilyen terem van, az is tömve ."

Tényleg? Hol? Melyik az? Milyen lehetőségekkel?

A "gamer" gép meg csak 1-2 évig lesz "gamer". Aztán lehet őket lecserélni.

"Szamolj kicsit mielőtt ökörség hagyja el a billentyűzetedet! :)"

Bagoly mondja...

Nézd, a helyzet az, hogy az ilyen helyeknek akkor van létjogosultsága, ha valami extra szolgáltatást nyújtanak. Mondjuk ilyen manapság a "virtuális valóság". Ez a technika otthonra nagyon költséges, nem véletlen, hogy fénykorukat élik a VR termek. A 2000-es években azért léteztek az internetkávézók, mert sok embernek nem volt internet-elérése. Azaz adtak valamit, amihez otthon nem jutottak hozzá. Aztán mióta már a legszegényebb réteget kivéve mindenkinek van internet-előfizetése (ők pedig egyébként sem lennének potenciális ügyfelek), gyakorlatilag ezek a helyek meg is szűntek. Én a környékemen legutoljára internetkávézót 13 éve láttam, de az utolsó pár évükben már csak szenvedtek.

Igen, tudom, te nem netkávézót akarsz, hanem gamer termet. De erre mondtam azt, hogy ez ma nem tud extra szolgáltatást adni, amiért érdemes oda elmenni.

A '90-es évek játéktermei is azért létezhettek, mert célhardvereken futottak a játékok, olyan minőségben, amit még az sem tapasztalhatott meg, akinek volt otthon számítógépe, vagy konzolja. Aztán ahogy a PC-k és a konzolok teljesítménye elérte az árkád gépekét, úgy pusztultak ki ezek a játéktermek is. Persze, sajnálom őket, mert sok szép emlékem fűződik ezekhez az akkor 10-20 forinttal működő gépekhez, de amikor ugyanazt az élményt otthon, olcsóbban is megkapja az ember, akkor miért menne érte máshová?

Érted a lényeget? Valami pluszt kell adnod, ami odacsalogatja az embereket.

2022. ápr. 16. 13:05
 16/24 anonim ***** válasza:

Megkerdezhetem hogy hagy hany eves vagy?

Mert 20 evesen en is almodtam sajat Ps/pc teremrol. Csakhogy 2005-ben erre 100000% nagyobb igeny volt mind most.

Megyeszekhelyen lakom, es az utolso ilyen terem bezart vagy 14 eve.

rengeteg gamer ismerősöm van aki állandó vendég lenne

Aha, meddig? Es fizetnenek is rendszeresen? Vagy ott lognanak egy doboz Hell-el a kezukben, es belepofaznak mas jatekaba?

elsődleges a biztonság, magam üzletének pedig nem okoznék kàrt.!

Te nem, de az account tolvajoknak maga lenne a menyorszag. Es azt ketlem hogy normalis vedelmed lenne. Hacsak nem vagy alapbol valami It zseni, es megoldod magadnak.

Ha valakit érdekel a matek része, akkor leírom. Nyereséges lenne .

Papiron persze az.

Hany boltot lattunk mar bezarni, mert a papirmatek nem egyezik a valosaggal.

Vagy probalj epiteni egy hazat. A vegen szolj hogy hany millioval lett tobb a kezdeti mateknal. Ennire bizzal a mostni szamitasaidban.

2022. ápr. 16. 13:45
 17/24 anonim ***** válasza:
53%
IT zseni = beállítani egy nem rendszergazda fiókot, aminek így nem lesz programtelepítési joga, hiszen csak az előre telepített programokba kell/lehet belépni. A többi felügyeleti-jogosultsági eszköz is be van építve a Windows-ba. Azért ne csináljunk már úgy, mintha ez a néhány kattintás valami sci-fi lenne.
2022. ápr. 16. 13:50
 18/24 A kérdező kommentje:

#15/16

15. Egy picit bicskanyitogató a stílus ahogy közlöd a mondani valódat. Tudod nem magyar az anyanyelvem, de ez mindegy is.

Ha belegondolok, lehet igazad van.

Szóval marad azaz opció hogy 250/300ft per óra amit már a szegények is megengedhetőnek találnak… esetleg van masik opció, hogy olyat adok, ami még nem elterjedt (VR terem-ps5 )

Nehez szívvel de belátom egyébként hiú álom volt, igazatok van.

2022. ápr. 16. 14:04
 19/24 anonim ***** válasza:

#17, Nem sci-fi, de a volt munkahelyen kicsit komolyabb dolog volt mint egy esport bar. Es bizony ott is bejutottak ahova nem kellett volna.

Es az account lopas es kereskedelem viragzik. Szoval engedd meg hogy ne bizzak annyira nehany kattintasban.

2022. ápr. 16. 14:11
 20/24 anonim ***** válasza:
67%

Ezért feladod, mert itt lehúztak? Akkor tényleg bele se kezdj.

Egyet tudj, itt kb. minden vállalkozást élből lehúznak, és elveszik annak a kedvét, akiét el lehet. Persze nem is itt kellene kérdezni, hanem kezdetben egy pénzügyi/marketing szakemberrel kezdeni.

Én itt még olyan kérdést nem láttam, ahol motiválták volna a kérdezőt, hogy milyen f*sza ötlet, vágjál bele. Nem is fogsz ilyet látni ezen az oldalon.

2022. ápr. 16. 15:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!